Poff

Så var denna vecka förbi! Hjälp vad tiden rusar!
 
Har hunnit ha en lektion med Katarina denna vecka och det var välbehövligt! Kände att vi kom lite på spåret igen Dancie och jag. :)
 
Har Dancie på bantning nu på nätterna och hoppas hon skall hållas någotsånär i hullet med det så jag kan motionera henne lite mindre. Det är planen nu för tillfället, hoppas på att det håller!
 
Kitty börjar lita mer och mer på mej, igår fick jag lägga mej ner och vila med henne i hagen. Härligt! <3
 

Igår hade vi den årliga "flickkusinträffen" och det var lika trevligt som vanligt! :) Mycket skratt och mycket gott att äta, härligt!
 
Och idag är det äntligen fredag igen och det skall bli en mysig kväll med familjen. Har fått en otrevlig förkylning av Dani så skall ta det lite lugnt, ta hand om hästarna och sen köpa goooodis och bara mysa! <3
 
 
 
Och nu har det börjat blomma i rabatten, hur mysigt som helst det också! :)
 
Hoppas ni får en fin helg!
 
/ Sofie
 

Fullproppad helg

Helgen förbi i ett huj och måndagen också!
 
I lördags var vi till Vasa och hjälpte Paul & Johanna att flytta. Från tredje våningen utan hiss, där fick jag dagens gymppa pass! ;)
 
 
Såhär såg ett av lasset ut när vi kom till Lepplax. Lätt nervös var jag över Johanna som skulle klara av att flytta i vecka 35, men hon verkar ha klarat det. ;)
 
Efter flyttandet drog Isabelle och jag iväg till Saras så Isabelle skulle få rida på Petter. Hon är så sur när hon skall rida på Kitty för hon vill rida själv! Och det går minsann inte för sej på Kitty som ni kanske förstår.
 

Hon strålade av lycka hela ridturen! <3 Och bra klarade hon det, hon red alldeles själv, stolt mamma här! ;) Men vilken klippa Petter är, helt otroligt vilken ponny! <3
 
På kvällen kom äntligen fammo och faffa hem från sin månads långa resa, vad vi har saknat dem! <3
 
I söndags kom homeopaten ut och kolla på både Kitty och Dancie. Hon verkade ha vettiga resonemang. Kitty trodde hon inte skulle vara något problem, men Dancie tyckte hon nog var en liten specialare, och man kan ju inget annat än att hålla med! Jag blev helt chockad själv när jag berättade om alla skador och fel hon har haft, helt otroligt hur en och samma häst kan råka ut för så mycket som Dancie varit med om.
 
Vi fick en telefontid till nästa vecka och efter det påbörjas behandlingen. För Dancie får jag räkna med att det kommer finnas saker som rivs upp igen, hon kan bli halt från gamla skador osv. Men det skall bli spännande att se vad som händer och jag håller verkligen tummarna för att vi skall få någon rätsida på Dancie med detta nu!
 
På kvällen var det dags för sjörövardag i Fäboda med min familj! Riktigt roligt, tusen tack till Anna som hade ordnat alla fina tävlingar och skattjakten! Vi borde vara bättre på att dra ut i naturen och njuta, det är ju så härligt! <3
 
Igår var Dancie och jag på en skrittur i skogen och vi njöt båda två! <3 Nu börjar vi på ännu en gång, sakta men säkert...
 
/ Sofie
 
 

Onsdag

Kom nyss hem från jobbet och nu ligger jag och trycker i mej popcorn eftersom både barnen och jag deppar över vädret. Det häller verkligen ner regn! Nåjaa, bättre är snö i alla fall...
 
Hannes är sådär lagom glad att han inte kan vara ut och bygga på sin koja när han fick  mera brädor av moffa till den igår. ;)
 
Skrittar på med Dancie och igår var benet knappt varmt alls. Jag tror att jag hann upptäcka det så fort så det hann inte gå så långt. Kyler, smörjer och skrittar nu. Plus tränar frihetsdressyr, och sitter och grubblar på om vi skulle ta och fara på frihetsdressyrkurs igen i augusti, för att komma ett steg längre. Det var så kul sist! Men då är det Anna-Clara kurs i juli och den kan jag inte missa... Hmm...
 
Regnet till trots är det så underbart med vår! <3
 
Ikväll blir det ute jumppa med Bella, hoppas regnet har lugnat sej lite till dess och att min fot inte håller på att ge upp igen! Vill verkligen kunna vara med på detta nu, men känns som att jag har en liten sträckning i foten igen, håller tummarna för att den försvinner!
 
/ Sofie
 
 

WHAT to do?

Kommer inte ens att försöka var positiv i detta inlägg, det blir rena rama sanningen.
 
I morse var Dancies ben varmt. Precis som jag varit rädd för hela tiden. Troligtvis har hon kotledsinflammation igen, men denna gång i vänster fram. (förra gången höger fram) Detta får mej att börja tro att hon inte kommer att hålla som ridhäst efter förra sommarens skada. Hon belastar frambenen för mycket för att de skall hålla, fastän vi verkligen har jobbat så mycket som möjligt att få henne att bära med bakbenen.
 
Detta är ju då delvis mitt fel. Hon skulle behöva vara igång mindre än vad hon är. Men detta fungerar inte för mej. I så fall skulle jag behöva kunna portionera hö åt henne så hon inte blir för tjock (ännu större risker) och det kan jag inte eftersom jag inte kan hantera hö för min allergi...
 
Detta gör ju hemskt ont att inse... Men Dancie kanske skulle kunna leva helt normalt hos någon annan... Må bra, ridas och tränas frihetsdressyr, NH och så vidare... Med någon annan men inte med mej!
 
Denna insikt gör att mitt hjärta brister... Och sen om jag skulle försöka sälja henne, vem i hela friden skulle vilja ha henne... Det är ju fullt sjå att sälja en frisk häst i dagsläget, vem vill då köpa en med oviss framtid... Nej precis, ingen!
 
Så vad gör jag då? Faktiskt så har jag ingen aning, och det gör mej galen!
 
Och var i hela friden drar man gränsen? Jag vill ju ha en ridhäst, hur mycket skall man ge upp, om jag inte kan rida min häst, då har jag inte någon motivation kvar, vilket ju leder till att jag kan lika bra kan vara utan häst. Men då är man ju egoistisk om man tänker så, eller hur?
 
Jag har bokat en homeopat som skall komma och kika på henne denna månad. Det blir mitt sista hopp... Men just nu känns det bara skit...
 
/ Sofie

Morsdag

Grattis alla mammor på morsdag!
 

Idag är jag extra glad över att få vara mamma till dessa ljuvliga ungar! <3
 
 
Är dock lite bekymrad på Dancie eftersom hennes etta framben var lite svullet och skarpt vid senskidan igår. Hon haltade inte och verkade inte ha ont annars, men man vill ju så gärna veta vad det är som är fel!
 
Dessa hästar alltså, jämna plågor! Alltid skall man grubbla över något...
 
Men denna solstråle gjorde mej på bättre humör, hon skötte sej alldeles utmärkt med Gösta igår! :) Tummen upp!
 
/ Sofie
 
 

Lördagmorgon

Alltså Stina! Om du läser detta så hoppas jag att du fått sova bra sen vi pratades vid, för det verkar som att ditt vakande har flyttat över till mej! ;) Har inte sovit en ordentlig natt sen dess!
 
Nej men skämt åsido, vakna klockan sex på lördag morgon och inte kunna somna om, hmpf! Sådär lagom nöjd, men det blir säkert en bra dag ändå, det är ju trots allt lördag! <3
 
Ikväll skall vi iväg och fira mamma. Tyvärr är svärmor bortrest så henne kan vi inte fira alls i helgen.
 
 
Kommer ni ihåg den lilla grabben som alltid var med här på bloggen förr? Han har blivit stor, såhär stor! Han gillar inte att vara på foto längre och han älskar fotboll! Såhär ser man honom varje dag, året runt, trots att det ligger snö på marken. ;)

Mamma hänger inte med i svängarna alls! Min lilla, älskade grabb skall börja skolan till hösten! Hjäälp!
 
Vilket ju automatiskt för mej över till min kommande 30-års kris! ;) Prata inte ålder med mej för tillfället, hoppas det går över snart!
 
Ha en härlig lördag!
 
/ Sofie

Fredagsmys

Barnen och jag kör fredagsmys med godis och hemmagjord glass. Mysigt värre! <3
 
 
Har löslongerat hästarna också ikväll. Det fungerar riktigt bra att ta dem båda på samma gång, så man kan köra två flugor i en smäll. Skitiga och leriga är dom men så fina ändå, mina tjejer! <3
 

/ Sofie
 

Tillbaka

Hej på er!
Efter ett helt år på autre.fi så är jag tillbaka på min gamla blogg. Jag kommer att fortsätta blogga här när jag har lust och ork och jag kommer att skriva om allt mellan himmel och jord.
 
Mest bilder hoppas jag ni skall få se, har tänkt damma av kameran och försöka börja fota lite igen, men jag lovar inget dock! ;)
 
/ Sofie
 
 
 

RSS 2.0