Lata dagar!

Här firar vi semester för fullt! Bara Dani som jobbar ännu denna vecka och sen är det ledigt för oss alla i tre veckor framåt! Jag är så oförskämt lat så det är helt skamligt! Men man får väl vara lat på semestern, när skall man annars vara det?! ;)
 
Midsommaren kom och gick och vi fick härligt väder trots att det regnade hela dagen innan. Vi firade med nästan alla från Danis familj här hos oss. Supergod mat och massor av sötsaker efter det, prat och skratt... Vad mer kan man begära!? Det blev så bra man kan önska sej!
 
Isabelle och jag hade fina midsommarkransar från Petterssons trädgård. <3 Tyvärr dålig bild när jag är så lat och bara fotar med telefonen. ;)
 
Mera fina blommor! <3
 
Och nu väntar vi bara på vår husbilssemester som bär av på söndag! Imorgon hämtar vi husbilen så vi får börja packa lite och sen på söndag drar vi, som vi väntat! (Allra mest jag!)

Sen när vi kommer hem är det dags för efterlängtad akademisk kurs med Anna-Clara. Håller tummarna för att Dancie och jag hålls friska till det!
 
/ Sofie
 
 

Helg igen! :)

Fredag igen och det har varit fullt upp i veckan som vanligt. Igår kväll var vi alla som hade möjlighet från Danis familj och hyrde Sportis och sportade i två timmar, superskoj! Och sen hade vi hälsosam picknick med som vi åt ute, sånt borde man göra oftare! :)
 
Hannes var dock sur när vi kom hem och skulle ha ut Dani och spela fotboll för han hade inte hunnit spela "nästan naating"! ;) Han hade spelat fotboll nonstop i två timmar, tänk om man ändå kunde ta en liten del av barnens energi... ;)
 
Kitty och Dancie har fått sin första dos av homeopat medlen, så nu väntar vi med spänning och ser om något börjar hända! Om fyra veckor blir det en ny dos. Öppnade upp till betet åt hästarna förra lördags så nu är dom riktigt lata och feta och njuuuter av livet! Bara jag som är nervös att någon skall få fång eller annat farligt, hoppas allt går bra!
 
Dancie har mycket vätska i senskidan så jag bara väntar på att nästa problem skall dyka upp! (Vet någon av er om det är farligt?) Men Kitty och Dancie får äta lite hö och vara utan gräs på nätterna i alla fall, så jag håller tummarna och lägger till sådär lagom mycket motion till det. Inte lätt att veta vad som är perfekt. ;)
 
Ha en skön helg allesammans! <3
 
/ Sofie

Blivande fotbollsmamma?

Som han längtat vår lilla grabb efter att få spela en riktig fotbollsmatch! Och idag blev drömmen verklighet! :)
 

De spelade i Bennäs mot PeFF och vann stort, Hannes gjorde flera mål. Gissa om han var stolt!? <3 Det var nog föräldrarna också. ;)
 
Jag som annars verkligen inte gillar fotboll stod där och hoppade och stunttade och visste inte på vilket ben jag skulle stå!  Måste erkänna att det var rätt så kul! ;)
 
 
Älskade lilla kille, som håller på att bli stor... <3
 
/ Sofie
 

Senaste veckan

Måndag ännu en gång och bara två veckor kvar till semester. Wohoo! :)
 
Den senaste veckan har vi fått två sommarhästar uppe i sommarhagen. Så roligt med lite extra liv och rörelse i stallet, fyra superduktiga flickor är det som tar hand om dem. Putte och Tito, två valacker som redan är bästisar och trivs utmärkt i Lepplax! :)
 
Tito är dock väldigt mager och skranglig så vi hoppas han får bättre hull på sej snart! <3
I lördags höggs det ved här inför vintern. Dani hade hjälp av Tage och senare av Joppi. Skönt att få det ur världen!
På kvällen var det dags för flickträff, väldigt länge sen sist! Vi hade kul som alltid och det blev som vanligt alldeles för sent. ;)
 
Världens sämsta kvalite, men Mikaela och jag på en selfie. ;)
Denna vecka har vi också hunnit plantera sommarblommor, som håller på att blåsa ihjäl sej av allt detta blåsande, men det är ju en annan femma! Skall det aldrig sluta blåsa och bli till sommar?
 
Och så har barnen bakat Brummas hallonkakor som de var superstolta över. <3
 
 
Ha en bra vecka! <3
 
/ Sofie
 
 
 
 

Sommarlov!

Tänk att det redan är första juni och barnen har sommarlov! Vart flyger tiden iväg?
 
I helgen har vi firat dagarna tre! ;) I fredags hade Emma examensfest, på lördag var det Sophies tur och sen på söndag firade vi Oskar som fyllde 10 år. Så fullproppad helg, men en rolig sådan! :)
 
 
Nu under sommaren så sköter Ellen barnen när jag jobbar, det är verkligen lyxigt att inte behöva ställa dem alls innan man far till jobbet, det blir ju nästan liksom sovmorgon. ;) Idag var första dagen och de hade haft jättekul enligt barnen! :)
 

 
Igår bokade vi vår husbilssemester för denna sommar. I år bär det av till Pite havsbad. Längtar redan, det är så härligt att leva husbilsliv, bara ta dagen som den kommer och man har hur mycket tid som helst för varandra, så härligt...
 
 
För att inte glömma alla härliga promenader och att få njuta av naturen! <3
 
Dancie har varit suuuper i helgen! Först en underbar terrängtur där hon var superglad och sen en lektion med Katarina som kändes toppen! :) Så glad man kan bli över en liten häst ibland! <3
 
 
Ikväll skall jag med Kitty till Lisas för en lektion, har inte så stora förväntningar på fröken, men om hon kommer hem helskinnad är jag glad! Man vet aldrig med den galenpannan! ;)
/ Sofie

RSS 2.0