Fredag

Igår var vi i terräng med Janina och Suspori. Fint väder, härliga vägar och fina hästar! Vad mer kan man begära? En lång skön galopp, ja ni förstår?! ;) Ingen snubbling, men det "släppte" två gånger i början.
 
Idag skall jag longera och imorgon kommer equiterapeuten så då får Dancie ledigt resten av helgen.
 
/ Sofie

Härligt, härligt!

Gårdagens ridning på banan blev superbra! Först var hon lite styv och ville inte riktigt hänga med med bogen, men efter att ha blivit lite varm i musklerna blev hon riktigt fin.
 
Vi galopp jobbade en hel del igår och hon kändes så stabil och säker i galoppen. Såhäääääär glad blev jag!!! :D Så oerhört roligt att få träna galopp på banan på riktigt! Formen var inte den bästa, men det kräver jag inte heller efter ett helt års uppehåll eller mera. Vi skall jobba på formen och lyftena om vi bara får hållas frisk nu. Håll tummarna alla där ute att hon fortsätter med samma stil!
 
Travjobbet efteråt kändes lekande lätt, mycket serpentiner och volter jobbade vi med. Nöjd och glad häst hade jag efteråt som tycktes tänka, "där ser du vilken tur att du inte gett upp mej". ;)
 
<3
 
/ Sofie
 

Ändrade planer

Terrängtur var planen idag, men eftersom jag skall jobba ikväll så visste jag inte riktigt hur jag skulle få till det, men Janina tog henne istället för hennes häst är svullen på ett bakben efter en spark. Riktigt skönt så slapp jag stressa idag.
 
Är alltid lite nervös när andra rider Dancie eftersom hon oftast inte är den lättaste hästen att rida åtminstone för en hon inte är van med. Därför blev jag väldigt glatt överraskad över den positiva reaktion jag fick när dom kom hem! ;) Det hade gått jättebra och Janina tyckte hon hade ändrat massor från senast hon red henne, så kul!
 
Fina lilla tösen! <3
 
Nu jobbet, imorgon är ridning på planen inplanerad.
 
/ Sofie
 

Måndagsträning

Löshoppade hästarna idag. Dancie gick fint, lite lugnare än vanligt, men det är bara bra så hinner hon hoppa också. Oftast när man löshoppar är hon så taggad så hon hinner inte riktigt med själv.
 
Hoppade studs på låga höjder, jag gillar studs!
 
Imorgon skall jag försöka få inklämt ett terrängpass om jag bara hinner, lite fullt upp denhär veckan, men med lite pusslande skall det väl lösa sej.
 
/ Sofie

Terrängrundor x 2

Både igår och idag har vi varit på långlänkki i skogen. Hur skönt och underbart som helst! :) Idag hade vi sällskap av Eva och Totte, Dancie var lite loj från gårdagens snötraskande så hon hade riktigt lagom med energi och var avslappnad och fin. Plus 7 grader och strålande sol gjorde det inte sämre heller!
 
Imorgon blir det en välförtjänt vilodag.
 
/ Sofie

Terrängtur

Var på en superrolig terrängtur med Janina och Suspori idag. Jättekul var det, Dancie var jättefin, pigg och glad! Suspori for i en bra fart så Dancie var rätt så nöjd att följa efter, några bakutsparkar kom det förstås, men ändå ganska kontrollerat.
 
/ Sofie
 

Dagens lektion

Gick igenom det mesta vi lärt oss med Katarina idag. Vissa saker gick bra och vissa saker mindre bra. Tränade också för första gången diagonal sluta, där har vi minsann att träna på.
 
Bad Katarina att fokusera mycket på mina händer för att jag blir så irriterad när jag är så dålig med dem och jag fick bra tips av henne och många påminnelser. Så nu jobbar vi vidare på dem och jag skall bli bättre, därmed basta!
 
Om tre veckor skall jag på akademisk kurs för Anna-Clara, hon är från Sverige och jätteduktig. Har varit med tidigare som åskådare, vilket har varit intressant, men ganska svårt att hänga med. Väldigt nervöst men också jätteroligt skall det bli! Ser fram emot kursen massor! :)
 
/ Sofie

Jag är en katastrof

Har varit till manegen och rida ikväll med Dancie och Oliver.

Tyckte Dancie skötte sej fint och gick bra fram för skänkeln. Fint flyt och bra med i handen också.
 
 Min ridning då däremot är katastrof. Att se mej själv på film måste vara något av det värsta som finns! Varför känns det så mycket bättre än vad det ser ut? Jag är en ren och skär katastrof i sadeln, borde förbjudas, stackars hästkrake som skall springa med mej på ryggen! Händerna lever ett helt eget liv och skänkeln åker fram och hålls inte alls stilla, fy vad jag är missnöjd med mej själv! Men he väl ti dra upp snårn å fortsäti, annars måste jag ju ge upp och det tänker jag inte göra.
 
Men en stilla tanke om att det nog är tur att Dancie och jag knappast kommer kunna tävla denna sommar kom smygande, det kanske är lika så bra, annars skickar väl domaren ner mej från hästen. Åh vad svårt det kan vara att rida!
 
Imorgon kommer Katarina, nya tag med andra ord!
 
/ Sofie

Strålande

Skrittpass på planen idag eftersom marken är stenskarp. Å så fint hon jobbade, jag är så nöjd så nöjd! :D
 
/ Sofie

Senaste dagarna

Har haft så mycket program de senaste dagarna så jag har inte hunnit med att uppdatera, men Dancie har fått jobba i alla fall. :)
 
I torsdags red vi på ridplanen utan spö då och tränade att acceptera skänkeln bättre. Gick väl sådär, men jag är ändå någorlunda nöjd. Uppvärmningen med öppnor, slutor och skänkelvikningar fungerade fint. Men att få henne att gå lite mer framåt i skritten ville hon inte vara till lags med. Lite seg där. Skulle nog säga själv att skritten är Dancies sämsta gångart, men det kan absolut bero på mej också. ;)
 
Traven fungerade bättre, men då blev hon lite seg i hörnen att ställa igenom, lite så att hon ville smita undan och köra bogen utåt istället. Men med lite träning började hon ställa fint igenom igen. Testade att lyfta lite galopp också på långsidorna. Det var länge sen sist jag har galopperat uppsuttet på ridplanen, men där var hon följsam och fin. Stessade inte alls som hon har gjort här tidigare när hon varit osäker, så det kändes riktigt bra. Skall börja jobba sakta men säkert med galoppen nu sålänge hon känns avslappnad och fin.
 
Igår longerade jag henne över mycket cavaletti för att få jobbat bakbenen ordentligt. Det gick fint, hon gillar att jobba med cavaletti istället för att bara springa runt, runt, då blir hon lätt uttråkad. ;) En snubbling per dag.
 
 
Idag får Dancie ha ledigt för idag kommer Janinas nya häst om allt går som planerat. :) Spännande!
 
/ Sofie

Utvärdering

Var i terräng på favoritrundan idag. Det nya tränset var precis så bra som jag hade förväntat mej. Dancie var supernöjd med stödet från tygeln när det var gummiband i den, det märktes att hon stortrivdes med tränset, så kul! Det enda negativa enligt mitt tycke var att tyglarna gled lite i handen när de var lädertyglar, men med sommarhandskar blir det säkert inga problem och sen är det förstås en vanesak.
 
En fin tur hade vi med lite för mycket spring i benen i galoppen, men sånt får man räkna med när det blir sånt här väder. En snubbling.
 
Puss på dej, älskade knasboll! <3
 
Imorgon blir det akademisk och dressyr ridning om jag bara får in det någon gång under dagen. Kom på idag under ridturen att jag måste skärpa till mej med vårt största problem för tillfället. En av de kanske svårare saker att få en häst att reagera på som lite strunttar i det.
 
Har ridit Dancie väldigt mycket med spö på senaste tiden, (obs, jag slår henne inte, bara petar!) hon lyssnar så mycket bättre på det än på skänkeln. Det stör mej, jag vet ju hur känslig hon är och när hon vill så svarar hon ju på minsta lilla sidförande eller ökande skänkel med så lite som att bara nudda i sidan, men när hon inte vill då hjälps det inte, hon strunttar helt enkelt i den. Jag måste bara få framluskat ett sätt där hon verkligen vill lyssna på skänkeln. Kanske lättare sagt än gjort, men det ska gå. Nu skall vi kunna gå lika fint i ridningen och sätta spöet till sidan om jag så vill, man måste jobba med sina svagheter, det är ju ingen vits med att bara träna det som går bra, fast det är roligast. ;)

I akademiskt använder man ju alltid spö, (nja, det vet jag faktiskt inte, men det har jag gjort hittills i alla fall)  men när det kommer till dressyren så vill jag ju såklart kunna prestera lika fint utan spöet. Dagens svammel. ;)
 
/ Sofie

Löshoppning och nya tränset

 
Idag longerade och löshoppade jag och barnen Dancie och Oliver. Hannes fotade och Isabelle matade hästarna när de hade hoppat. ;) Bra med hjälpsamma barn!
 
Dancie var en riktig galenpanna idag och tyckte det va superkul och kutade på lite extra runt ridplanen också, älskar när hon är sån! :)
 
Oliver var duktig och hoppade fint och i fräsig galopp varje gång! Ibland kan han vara lite lat lillgrabben. ;)
 
Här kommer bilder fotade av Hannes:
 
Dancie var lite väl snabb i svängarna så Hannes hann inte riktigt med men Oliver blev desto finare. :)
 

Och när jag kom hem från jobbet idag hade nya tränset kommit, wohoo! :D
 
Kolla in snabbspännet och gummibanden i både tygen och bett, lyxigt värre! :)
 
Lat som jag är så är det enbart mobilbilder, mycket snyggare i verklighet alltså.
 

Jag är precis så kär som jag trodde jag skulle bli, ni skulle bara känna lädret! Och en jättebra passform känns det också som, passar perfekt åt oss, skall bli så spännande att provrida med det. Hoppas jag inte blir besviken där heller. Antar nog att detta lämnar hemma! ;) I´m in löööv! <3
 
/ Sofie
 
 
 
 
 
 

Härligt pass!

Jobbade på ridplanen idag. Värmde upp i skritt med mycket övergångar till halt, nogrann att formen fanns kvar och mycket öppnor och slutor.
 
Sen jobbade vi med galoppen i longering och jag blev glatt överraskad av att hon verkligen jobbade i galoppen. Rund och fin och inåtställd, jee! :) 
 
Sist blev det travarbete från ryggen, tränade på att samla upp traven och flera gånger hade vi en samling som kändes väldigt bra, hon jobbade kvar i den egna formen och trampade på friskt med bakbenen. Kändes super vissa stunder. En sån gång som jag kan leva flera dagar på var det idag. :) Två snubblingar.
 
/ Sofie

Helgen

Igår var vi på en terrängtur med E&T. Vääldigt pigga hästar, härligt bara vägar och solsken, helt underbart! :) En snubbling.
 
Idag var vi ut och gå en sväng bara och hoppade över lite diken och hade kul, min fina lilla häst. <3
 
/ Sofie

Shopping

Var till Kokkola en sväng idag och hittade nya av mina kära ridvantar som har gått sönder.
 
Detta är de överlägset bästa vinterhandskar jag haft. Både att rida med och att använda i stallsjobbet, varma och supersköna.
 
Sen fick Dancie dessa Back on Track stallskydd. Hoppas på att den mystiska knuten skall försvinna med dem. Är så irriterad på den fastän den inte är något farligt. Och dessa skall ju dessutom förebygga att skador uppkommer. Nöjd med dagens uppköp! :)
 
 
/ Sofie
 
 

Favoritrunda

Idag var vi i terräng på en av våra favoritrundor. Mycket skog och sen perfekt galoppsträcka som är lång och bra, Dancie älskar den och spränger alltid iväg i full fräs! Och det får hon så gärna göra också, lite styv i vänster varv idag annars fin häst. Inga snubblingar, men kändes lite ostadig i början, men sen vi hade värmt upp var hon jättefin. Så skönt, kanske var det bara den där ena dagen som var katastrof, vi hoppas på det!
 
Imorgon blir det vila för Dancie.
 
Oj, när jag ser den här bilden så ser nog jag också att hon musklat till halsen rejält! :)
 
/ Sofie
 

Och lite uppåt igen

Red lektion för Katarina ikväll och det gick jättebra! De senaste dagarna har jag känt att vi gått neråt i rasande fart, men det var så roligt! Slutorna fungerade bäst hittills och traven hade gått framåt och blivit mjukare och var riktigt fin. Inga snubblingar heller och i slutet gick hon helt otroligt fint i skritten! Bar sej själv jättefint och frambenen jobbade på som bara den, vilken känsla! Precis vad jag behövde.
 
Katarina tyckte att hon var finast vad hon varit någongång förrut, så skönt, då kanske det är jag som har fel bara. Hoppas på det! Idag var en bra dag i alla fall. :)
 
/ Sofie

Ännu ett varv i botten?

(Har blivit lat och fotar bara med telefonen, så därav kvaliten på bilderna om ni undrar. ;))
Piffade upp sötnöten idag idag så hon blev riktigt snygg. Hade lånat Evas Back on track paddar och testade att rida med dem, verkade fungera fint, funderar på att skaffa Back on track beskydd. Någon som har erfarenhet?
 
Tränade akademiskt först för att sedan rida lite dressyrövningar. Styv, stel och ovillig häst med många snubblingar... Undrar om vi är där igen nu, i en down period. Alltså på riktigt jag blir galen med dethär! Jag önskar såå att hon skulle få bli frisk!
 
När skall man veta när man skall ge upp??? Jag har ingen aning. Jag är inte den som ger upp i första taget, försöker envist igen och igen, men varför i hela friden kommer det tillbaka hela tiden? Längre och längre perioder är det bra, men jag vill veta om hon verkligen blir frisk! Om jag bara visste... Men att inte veta och än en gång hoppas för att sedan se att det inte blir bra denna gång heller, det tar knäcken på mej...
 
/ Sofie
 

Måndag

Körde longering idag, tre snubblingar, blää!
 
/ Sofie
 

Vi skrittar på

Igår var vi ut på promenad Dancie och jag. Det tyckte hon var så skönt, jag tyckte det var tungt att gå så långt. ;)
 
Idag var vi i terräng en liten sväng med Eva och Totte, men det var så skarpa vägar så det var nog bara skritt som gällde. Försökte få henne att ställa och böja igenom men hon var väldigt stel efter massagen fortfarande. Hon verkar ha tre dagar ner efter massage, men själv brukar jag också ha tre dagar ont efter massage så hon är väl som mej. ;)
 
 
/ Sofie
 

RSS 2.0