Nytt träns

Nu har jag beställt efter ett Perfect Sit of Sweden träns. Tyvärr tar det fyra - fem veckor innan jag får det. Har stora förväntningar på passform och läder, det skall verkligen sitta perfekt och jag skall vara supernöjd om jag skall lämna med det. Är så oerhört trött på att söka efter träns med bra passform nu, hittar ingenting som sitter och ser bra ut. Dåligt läder är det också på de som jag sett. Spänner kring öronen gör dom, och nosgrimman far omkring alla vägar. Jag är lite av en perfektionist och gillar verkligen inte att ha dålig passform på träns eller sadel, det skall sitta, det är väl det minsta man kan göra för sin häst!? Undrar om det är Dancie som har konstigt huvud och stora öron eller om det finns andra som har samma problem som oss?
 
Detta stycke är tagen från hemsidan, så detta är vad som lovas om tränset i fråga:
 
High Function Revolution är ett lättviktsträns med flera unika funktioner. Nackstycket har en tryckfördelande design med väl tilltaget utrymme för öronen och mjukt paddad avlastande platta.

Nosgrimman har ställbara sidostycken som du enkelt kan anpassa för att passa just din häst optimalt och undvika tryck på kindbenen och de känsliga nervutskotten. Tränset har dessutom ytterligare en funktion, en "vagga", som tillåter hästen att kunna "fjädra" på bettet i munnen genom att vi har satt elastik vid bett- och tygelfästet. Detta hjälper även till att ytterligare jämna ut trycket på nacken.

Aachenremmen på nosgrimman är helt avtagbar.

Pannbandet har vår unika Click It-design som gör att du kan byta pannband på några sekunder, även när hästen har tränset på sig. Ett smidigt och enkelt sätt att kunna matcha med olika pannband. Alla pannband i vår Click It-serie passar till detta träns.

Tränset är otroligt mjukt och tillverkat i ECO-friendly läder.

Tyglar med stroppar ingår och tyglarna är tillverkade i softy leather vilket betyder att de är supermjuka och ger en oslagbar känsla i handen.
 
Med revolution skriver vi ny tränshistoria
Vår nya kollektion är designad utifrån den varelse som ska bära tränset, nämligen hästen. Med största respekt har vi byggt ett träns som är skapat efter hur hästen verkligen ser ut och fungerar, med utgångspunkt i hästens huvudanatomi. Visste ni till exempel att fler än tio muskler ombesörjer örats rörelse? Med det i åtanke är det lätt att förstå hur ett felaktigt tryck över området kan bidra till muskelspänningar med flera negativa bieffekter som följd.

Förutom funktion och design har vi lagt mycket arbete på att hitta den bästa leverantören som kan tillgodose alla våra krav. Produkterna i Revolutionserien är tillverkade i staden Kanpur i nordöstra Indien, i en fabrik med bra arbetsvillkor och där ledningen aktivt har tagit ställning mot barnarbete. Tränsen är tillverkade i finaste läder och är 100% ekologiska, från garvning och färgning till läderfinish.

Designade tillsammans med veterinär
Alla vår träns i Revolution-serien är designade tillsammans med veterinären Per Martin Andrén, specialist på hästens tänder. Alla detaljer i tränsen är noga genomtänka för att inte lämna något åt slumpen. Med ett Revolution-träns kan du vara säker på att din häst får ett träns som är anpassat efter dess huvudanatomi.
 
Det låter lovande, eller hur? ;)
 
/ Sofie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0