Fanny & Jussi

   
 
   
 
We were given:
Two hands to hold.
Two legs to walk.
Two eyes to see.
Two ears to listen.
But why only one heart?
Because the other was given to someone else,
for us to find.
 
Fotade Fanny & Jussis förlovningsfoton igår vid fäboda. Blåste så dom nästan frös ihjäl, men glada var dom ändå. ;)
 
Här ser ni några av dem. Klicka på bilderna för att se dom större.
 
/ Sofie

Det äkta är det vackraste

Igår fick jag se något vackert...
 
 Jag hade färdigt longerat Oliver på ridplanen och Hannes hade försökt tävla med honom och sprungit på sidan om honom. Tänkte först att ponnyn blir väl alldeles förskräckt av allt springande, men jag lät honom springa där och den lilla ponnyn tyckte det var kul!
 
Sen när jag var klar så ville Hannes fortsätta springa med Oliver, smart som jag var så sa jag att det går nog inte så bra, (hade redan tagit av honom tränset) men Hannes ville absolut, så jag sa åt honom att springa då så får han se om han följer efter, men jag kan inte tvinga honom.  Inte kunde jag ju tro att jag nästa sekund skulle se ponnyn kuta iväg i världens fart efter den lilla pojken! Pojken blev överlycklig och fortsatte springa och ponnyn följde honom varje steg han tog. Pojken och ponnyn var lyckliga och glada, de lekte och hade roligt! De dansade omkring tillsammans över ridplanen!
 
Där stod jag med gapande mun och njöt av uppvisningen. Själv har jag tränat såna övningar med mina hästar en hel del, men aldrig har någon följt mej så som ponnyn följde efter pojken. Pojken vet ingenting om sådana övningar, men det var inte det som behövdes, det som behövdes var bus och ren och skär glädje!
 
Suckar lite i mitt stilla sinne och fortsätter att göra alla saker komplicerade, men med en liten påminnelse i bakhuvudet om att allt inte behöver vara så svårt. ;) De e inte lätt att bli vuxen!
 
 
/ Sofie

Fredag!

Alltid på gott humör när det är fredag! :) Skall försöka hinna med att rida Dancie på plan idag så länge Isabelle sover. Sen skall Danice behandlas ikväll.
 
Imorgon blir det jobb och firande av min syster som fyller 30!!! år!! Hjääälp!! Nästa gång är det min tur! :O Och på söndag skall vi på kalas och fira ett av våra fadderbarn. Mycket firande i helgen alltså! ;)
 
Bjuder på en bild från julafton, men dom är så söta så ni får stå ut med det! ;)
 
<3
 
Ha en skön helg allesammans!
 
/ Sofie

Dancie

 
Fotade Dancie en dag i januari när det var svinaktigt kallt. :)
 
/ Sofie

Kommentarer som gör ont

Nu kommer ett långt inlägg som jag inte vet om är så smart att skriva, men det jag hoppas med detta inlägg är att jag skall få slut på kommentarer som gör ont. Jag vill inte att någon ska be om ursäkt eller ha några skuldkänslor om någon känner sej träffad, jag är nämligen så godtrogen att jag tror att alla som uttalat sej om detta inte har menat det så som jag tagit det, men jag vill ändå skriva så att jag kanske får er att förstå det hela ur mitt perspektiv. Kan hända att jag är trångsynt, men jag är trött på att bli ledsen för detta nu som känns så onödigt så jag skall försöka skriva av mej. :)
 
När vi hittade våran tomt och vi bestämde oss för att köpa den så var det självklart att jag skulle ha min egen häst här också.( Att har två hästar vet jag att jag klarar av själv). Att ha Stall Nordstjärna med inhyrningar och ridlektioner har också varit en dröm för mej hur länge som helst. Men faktumet fanns, jag klarar inte av att ha detta utan hjälp. Därför var det en hel del diskussioner om detta var något vi verkligen skulle göra eller inte. Men vi bestämde oss för att göra det. Medveten om att både jag och Dani skulle behövas i detta jobb.
 
Det är mycket jobb med hästar och det är mycket av jobben som är tunga. Jag är inte den med den bästa ryggen på denna jord om vi säger som så, så det betyder att Dani får hoppa in och mocka när jag inte fixar det själv. Tro mej, varje dag jag klarar av det så gör jag det. Det är inte det att jag är så lat och bortskämd att jag inte gör det, helst av allt så skulle jag göra det, men min stolthet får ofta ge vika för att jag istället skall kunna må så bra jag kan och jag får inse att jag behöver hjälp. Vilket jag får också av min fantastiska man som alltid ställer upp och är världens duktigaste och mest hjälpsamma person som finns! <3 Tro mej jag vet allt detta! Ni får gärna berätta vilken duktig man jag har och berätta det gärna för honom så han inte alltid får höra det av mej, men säg inte åt mej att det är synd om honom, att jag kör med honom, att han är "under toflo" att han blir slut pga mej. Det gör ont! Det är det sista jag vill göra med den jag älskar mest här i världen! Den som säger detta skulle lika gärna säga att jag är en elak människa, en stor egoist och en lat person, det är så det låter i mina öron. Och som sagt, när vi började med allt detta var Dani medveten om att hans hjälp skulle behövas och det var inget problem. Han är en person som kan ha mycket att göra utan att ta stress av det, han ser det inte som en jättestor börda att fara ut och mocka när han kommer hem. Inte för att jag säger att han aldrig kommer att bli utbränd eller så men han är kanske inte som de personer som uttalar sej om denna sak tror. 
 
Detta jobb är inte heller något som jag har tänkt forstätta med för resten av mitt liv. Men det är superbra nu när barnen är små. Det är underbart att ha möjlighet att vara hemma med barnen så länge som möjligt.
 
Okej slutsaten av detta är att jag  vill hemskt gärna slippa tråkiga kommetarer om att jag är lat och bara tänker på mej själv. Jag kan inte ändra på hur ni tycker och tänker om mej, men  att inte säga dessa saker kan jag be er om. Jag gör så mycket jag klarar av och det borde räcka. Vi lever ett liv som vi trivs med och som vi njuter av, lite mycket att göra har vi ibland, men så är också att leva med hästar en livsstil. Huvudsaken är väl att vi alla mår bra i det hela. :)
 
Vet inte om jag skall trycka på publicera nu eller ta bort allt... ;)
 
/ Sofie
 
 

Milton in action

Äntligen har gubben fixat så att man kan sätta in bilder på denna knasdator igen. Jag är glaad! :)
 
Här kommer bilder från en galen Milton på ridplanen. :)
 
 
/ Sofie

RSS 2.0