9 år

Grattis tösen på födelsedagen, önskar och ber att vi skall få många fina år tillsammans också i framtiden!
 
Detta var det första kortet jag tog av Dancie när jag hade blivit ägare till henne. Jag kan ännu minnas känslan av att tro att jag drömde, jag var så lycklig! Min alldeles, alldeles egna häst! <3 Snart sex år sedan, hjälp vad tiden har gått snabbt.
 
De första veckorna var Dancie väldigt skeptisk till sin nya ägare. ;) Vem skulle inte vara det? Minns att vi var på massor med promenader i skogen, det älskar hon fortfarande men att springa tyckte hon inte var någon höjdare, när vi sprang orkade jag längre än henne och min kondis var och är fortfarande inte bra, så då förstår ni. Oftast ville hon inte att jag skulle hämta henne alls i hagen, men med mycket vandrande fram och tillbaka så lät hon sej tillslut fångas. ;)
 
Men allt efter att tiden gick blandat med blod, svett och tårar så blev hon mer och mer tillitsfull. Det tog ett bra tag att vinna hennes förtroende (och bland kor har jag inte vunnit det än, för de är det värsta som finns enligt Dancie) men sen man har vunnit det sviker hon aldrig! Hon är en underbar vän som ställer upp i vått och torrt, hon har ett hjärta av guld. Hon är en på miljonen! Och de där dagarna när hon älskar att jobba med en på dressyrbanan då kan man sväva på rosa moln flera dagar efteråt...
 
 
I dag är det bästa Dancie vet att få sträcka ut på en lång, härlig väg i full galopp, hon älskar att vandra i skog och mark, hon visar tydligt sitt missnöje med att endast få stå i hagen en dag eller när jag skall hälsa på alla andra hästar i hagen. Hon anser att jag är hennes och jag skall inte pilla på andra hästar.
Få saker gör mej så glad som när jag kommer ner till hagen och hör det lågmälda brummandet och hon står och väntar på mej vid grinden för att vi skall sticka iväg ut en sväng.
Få hästar har ett så tydligt kroppsspråk som Dancie har. Till och med de som inte alls brukar ha med hästar att göra lovar jag att förstår hennes blick när hon svänger på huvudet och säger, sluta nu. ;)
 

Men när det verkligen gäller och hon vet att man bara gör det man måste fastän det tar ont åt henne, då står hon stilla och låter en sköta om det. Som när hon hade det hemska såret på benet, hela hästen skakade och svettades för det gjorde så ont, men hon stod stilla och lät oss hålla på.
 

Tänk hur mycket lycka en häst kan skänka en! Och trots alla svårigheter och sjukdomar som du haft och har, så kommer de aldrig att väga upp all den lycka du gett mej! <3
 
/ Sofie
 

Aktiv bloggare här

men nu som då dyker det ju upp ett inlägg. Kanske mera mot då hållet.
 
Har varit och jobba ikväll. För er som inte visste det redan så jobbar jag vid S-Betoni några kvällar i veckan med att testa krossprov. Låter väldigt intressant, jag vet, men jag trivs helt bra med det! Bara hålla på för mej själv, väga, tvätta och skriva lite på datorn. Dessutom får man ta en liten paus från alla sysslor hemma och så får man betalt. Ja ni hör ju själva. ;)
 
Annars så njuter jag bara av allt julmys och av barnen som ger mej så mycket julkänslor! Vi har det så mysigt och skönt för tillfället.
 
Enda saken som verkligen gör mej arg för tillfället är denna eländiga is, jag är inte bra att hållas på benen kan jag bara konstatera, vilket lett till att jag fått uppsöka massör idag. Nåja kanske det blir vinter så småningom eller så kommer ju våren om några månader.
 
Ha det gott!
 
/ Sofie
 
 
 
 
 

RSS 2.0