Full rulle

Dagarna går i ett huj och det är massor av saker på gång.
 
Isabelle har fått en förkylning och är hostig och snuvig. Vilket leder till väldigt lite sömn, som i sin tur leder till att man blir väldigt trött. Och idag har det kommit mera snö, egentligen har jag inget emot snön men slasket den för med sej är jag inte alls förtjust i. Så nu kan den smälta bort och vara borta ett bra tag till innan den kommer för att stanna.
 
 
Nu skall jag snart sticka iväg till Kokkola för att leta lite reflexer bl.a. sen har Dani innebandy.
 
/ Sofie

Sötnöt!

 
 
/ Sofie
 
 

Första snön

Vissa älskar den, andra hatar den. Hannes var lyckligast i världen när han tittade ut genom dörren imorse, Dani muttrade mest hela tiden när han var hem på mat och jag, ja jag är väl sådär lagom. Tror ju inte att det blir vinter ännu och slasket är ingenting jag gillar så. Och så har Dancie sommarskor ännu och det är mindre kul! Men det spelar ingen roll vad vi tycker, vill eller känner, nu är den ändå här, den första snön.
 
 
Ha en bra helg och kör försiktigt allesammans!
 
/ Sofie

Hästigt värre

Okej, nu är jag klar för vinter. Nej inte riktigt med kylan och det, men med ridningen.
 
Min alltid lika rena och fina häst!
 
Idag har vi ridit en halvtimmes dressyrpass med mycket galoppövningar och övergångar och vi hittade en lugn och fin galopp för det mesta. Riktigt bra känsla, sen hoppade vi! Hade bara upp ett hinder och vi red olika vägar mot det och Dancie var väldigt framåt. Säker på stegen och fixade till alla småmissar. I slutet kändes det riktigt bra och klumpen i magen var som bortblåst. Så med den känslan vill jag sluta hoppningen för denna säsong och hoppas på en massa flygande över hindren i nästa sommar. :)
 
 I vinter tänker jag att vi mestadels skall rida i terräng. Några dressyrpass i manegen skall vi lägga in också. Ojoj och Ivy verkar börja bli i form snart, då blir det att börja på med ridlektioner så smått, hur skall jag ha tid med allt!? Men det ordnar sej säkert. Nu skall vi börja tänka på någon mat här och sen ta två svarta varelser till hovslagaren. Få se vad Isabelle tycker om det. ;)
 
 
  

Vinst!

Fin helg över med en toppen flickträff och EHS dressyrtävling där vi kammade hem vinst!  Allt förrutom galoppen fungerade strålande, hade känslan av att vi dansade fram, några småmissar från min sida förstås, men jag är ändå supernöjd!  Du & Jag! <3
 
Fortsätter veckan med en massa program, idag har vi varit till stora staden en sväng och fixa en del saker som behövde göras, ikväll skall jag till Paus, imorgon är det farbror hovslagare och innebandy som gäller, sen på torsdag hovslagarkurs och på fredag var det rådgivningsbesök med tjejen och också något som jag inte kommer ihåg just nu. Och någonstans bland allt detta skall jag få tryckt in lite ridning också. Det blir kaos i min hjärna med mindre.  Nää, tacka vet jag lugna veckor, när jag bara behöver göra sånt som behövs göras och ingenting extra!
 
/ Sofie

For my friends and family

Thank you...
for teaching me from wrong to right
and encouraging me to keep my dreams in sight
for showing me to not let obstacles keep me down
and for creating a smile from of my frown
for saying that you care about me
and for showing how special love should be.
 
Thank you...
for wiping my tears away when I´m feeling sad
and for calming me down when I tend to get mad
for helping others whit the good that you do
and for teaching me that I should help others too
for hugging me when I´m feeling blue
and whispering into my ear saying I love you.
 
Thank you for all that you do
I don´t know where I would be
if it were´nt for you!
 
Tackar Gud för min underbara familj och alla mina vänner!
 
Ikväll blir det flickträff så mycket bättre kan det inte bli, inte ens regnet kan förstöra det! Pizzakväll blir det och en massa gott och så skall vi prata och skratta så vi er slut i käfta! :D
 
Hoppas ni alla får en skön helg!
 
/ Sofie
 

Så sant!

 
/ Sofie

True love never ends

 
/ Sofie

Paul & Johanna

 
Anyone can catch your eye, but it takes someone special to catch your heart...
 
/ Sofie
 
 

Och lite till

 
/ Sofie

Mira

Så sööt! <3
 
/ Sofie
 

Never explain...

... your friends do not need it and your enemies will not believe it.
 
 
Denna lillkille gjorde mej absolut gladast på hela helgen. Tror ingen vet hur vi har kämpat med att han skall kunna gå normalt i en longerlina. Mestadels har han stegrat sej, bockat, stannat eller försökt dra iväg med mej. Han är en ung, busig kille med glimten i ögat som bestämt säger till när han inte vill vara med och detta med longering har verkligen varit en sån grej. Men igår så hade vi sadel och träns på och han gick så fint så fint. Skritt, trav, galopp och halt på en fin volt som om han inte gjort något annat! :D Jag är så stolt, så stolt över honom! Denna lilla grabb kommer att bli en fantastisk ponny när ha är klar, han är den mest positivaste häst jag någonsin träffat.
 
Mycket annat har vi också hunnit med, kollat på när Emma och Molly tävlade hoppning med en supersnygg runda, ridit, tagit ett års kort av Mira, putsat stallet, fixat en fin hylla, badat utebastu och haft myskvällar. Livet är skönt! :)
 
/ Sofie

Don´t worry, be happy!

Jag älskar fredagar! Speciellt idag är jag på superhumör.
 
I morse förde vi barnen till klubben och sen körde Isabelle och jag vidare till Saras för att hälsa på hennes nykomling, som inte är någon nykomling mer eftersom jag inte har hunnit dit och hälsa på tidigare. Men bättre sent än aldrig! :) Riktigt kiva häst verkar det vara. Hoppas de får många härliga ridturer tillsammans!
Som alltid så körde jag därifrån med en liten vemodig känsla, det känns alltid som att jag kommer hem när jag hälsar på hos dem, jag saknar tiden som jag hade Danice där, det var en härlig tid! :) Men sååå kul att träffa Sara!
 
Sen när vi kom hem hade vi fått brev från skatteverket och jag kan lugnt säga att mitt leende fördubblades när jag såg den summan. ;)
 
Sen skall jag på ridtur ikväll också, och sist men inte minst blir det fredagsmys! <3
 
Nu bråkar Hannes med Isabelle igen en gång... Måste sticka!
 
/ Sofie

Att leka båt...

 
... är en poppis lek här hos oss. Isabelle sitter i lådan bland fullt av andra saker (såkallade metspön) och så kör dom omkring och fiskar. ;)
 
Konstigt väder idag, ibland skiner solen och i nästa stund öser regnet ner. Men jag har i alla fall färdigt städat och idag skall jag fara och beställa vintermössor åt barnen till Maja Home. Sen borde vinterkläderna vara fixade sånär som på några handskar.
 
Hovslagarkurs ikväll, hoppas vi får kvällen av oss på ett smidigt sätt.
 
/ Sofie

Tvätta, tvätta

Skönt med lite mindre regn både igår och idag, skulle vara härligt om man hann ut på ridtur ikväll utan att bli genomblöt.
 
Igår var jag på dagklubbens föräldramöte och kände mej vuxen. Tycker att det skall vara förståndiga vuxna mammor som är på sånt, men ja, där satt jag och det gick bra. Men vuxen och förståndig lär jag aldrig bli, så tydligen fungerar det ändå. ;)
 
Nu håller jag på att tvätta bort en del av berget, sommarkläder, och skänker de stora familjerna mycket medlidande. Kan inte förstå att vi har så mycket kläder på fyra pers!
 
Just nu stör det mej att jag inte har mer tid än vad jag har, tycker att jag hinner med absolut ingenting! Men det är väl så när barnen är små, hoppas på att få lite mera tid när några år har gått. Det är så många människor som jag saknar, som jag inte hinner träffa, ibland gör det mej så ledsen. Men så är det och jag uppskattar verkligen mitt liv och vill inte ha det på något annat sätt, så missuppfatta mej inte.
 
Time you enjoyed wasting, was not wasted.
 
/ Sofie
 
 

Helgens bravader

Helgen har varit otroligt rolig!
 
I fredags fick jag den roligaste överraskningen som man kan få. Min fina vän hade fått frågan om hon vill gifta sej med sin pojkvän och hör och häpna hon svarade ja! ;) Å vad roligt, nu blir det bröllopsplaner så småningom!
 
I lördags var det Ikea resa med en full buss med bl.a. mostrar och kusiner och vi hade så kul! Jag är ännu alldeles öm i kinderna av allt skrattande. Och fina saker fick jag med mej hem också, mest till Isabelles rum eftersom hon har flyttat i eget rum nu så behövdes det lite saker.
 
Igår firade vi mommo som fyller 75 år idag. Sen kom Johanna & Paul och visade upp sina snygga ringar och de lyste ikapp av lycka, ett av de sötaste paren som finns! <3 Sen körde vi iväg en sväng till Sandsund och hade en trevlig stund hos storasyster med familj med lite spel och hästprat som vanligt. ;) Sen blev det en härlig myskväll med min fina som pricken över i:et. Om bara helgerna kunde vara lite längre!
 
Hjälp vilket referat ni fick av min helg då. ;) Ikväll blir det förhoppningsvis Maria lektion och då skall här testas min nya sadelgjord som skall vara väldigt bra, hoppas den motsvarar förväntningarna.
 
Här kommer en bild av hästarna när dom tar sin förmiddagslur, dom har det allt bra skönt dom. :)
 
 
/ Sofie
 
  

Till alla hästägare

 
Okej, här ser ni då min mans lösning på problemet efter att hans fru varje dag, varje höst (och vår) kommer in och jämrar sej efter att hon varit i hagen hos hästarna. "Di har rapa upp ti knäde va ska vi jöö?!" Och detta är då det enda denna stackars fru kan bekymmra sej om. ;) (okej, int riktit.) Så för att få tyst på det, kom han på denna utmärkta ide, att gjuta en betongplatta att ha maten på och sen gräva bort allt rapa var hästarna står som mest och sen fylla det med kross. :D
 
Det är en fröjd att gå ut i ösregnet till hästarna och se att de står på torr mark! Okej, endast hästägare förstår denna stora glädje, för alla andra låter det som att jag har fel i huvudet. Men lycklig är jag och det är väl huvudsaken! Tack än en gång Dani!
 
/ Sofie

Med hjärtat i halsgropen

Dancie från sin sämsta sida. ;) Hon ser väldigt fet ut här, sådärpass tjock är hon ändå inte.
 
Hoppningen gick så bra den kan gå. Dancie var sitt gamla vanliga jag och jag var livrädd. ;) Kommer att ta länge innan jag kommer över att vi gått omkull, men huvudsaken är att Dancie är normal igen för då kan vi träna bort det i alla fall.
 
Egentligen är jag inte rädd för själva hoppningen, jag är bara så rädd att gå omkull igen. Men ju längre vi hoppade, desto längre ner sjönk hjärtat till sin vanliga plats. ;) Och i slutet var det nog lite kul också, skräck blandad förtjusning i allra högsta grad. Vad gör man inte för att ännu en gång få känna dendär känslan som jag inte ens kan beskriva, känslan av att man flyger?! Att susa över hinder med min fina häst är en av de bästa känslorna som finns! Och förrästen, min nya ridväst var super, kom inte ihåg att jag hade på mej den ens. Ahh...
 
Färdig med veckostädningen är jag och snart skall jag och försöka reda upp min onda rygg. Sen är det fredag och på lördag drar Eva och jag och en hel busslast iväg till Ikea och Hööks förstås! :) Najs!
 
/ Sofie

Full rulle

SOLEN SKINER! Tänka sej att det kan vara så att solen skiner, helt fantastiskt!
 
Idag har jag hunnit med mycket redan, plockat bort för små kläder åt Isabelle, tvättat upp en del leksaker, dammsugit, mockat och snart skall jag hämta Hannes till klubben och sen skall jag försöka hinna med lite hoppning med Dancie så länge Isabelle sover. Wish us luck!! Spännande tider... Hoppas hon är som förr nu bara!
 
Ikväll skall jag hålla en hopplektion och det skall vara superkul!
 
/ Sofie
 
 

Så fortsätter vi med måndag...

... och jag vill visa er min favoritmåltid för tillfället!  Mina favoriter ändrar då ganska snabbt, men det är ju säkert bra så blir det varriation i kosten. ;)
 
 
Broiler i gräddsås på tortillabädd med ost och ananas. Tadaa! Visst e ja bra ti hitt på namn!? ;)
 
Okej, detta är då broilerbröst som jag gör i småbitar, (tycker inte om färdiga strimlor) steker och kryddar med salt, paprikapulver och grillkrydda. Sen gör jag en gräddsås av skyn som lämnar i stekpannan och sätter tillbaks broilerbitarna. River en riktigt god ost och skivar ananas. Mmm vad det är gott, testa!
 
En trevlig helg har vi haft. Dani har fixat en betongplatta i hagen som vi skall mata hästarna på i vinter, goodbye rapa! :D Om ni inte vet det så har jag världens bästa man! <3
 
Sen har vi haft en superridlektion för Maria och det gick så bra! Fick också testat ut den nya dressyrsadeln som kom i fredags och den passade åt Dancie, och det var med den vi red i lördags och hon gick så fint! Aldrig trodde jag att en sadel kunde ha så stor betydelse, men man lär sej så länge man lever. Så nu har jag bytit ut båda Dancies sadlar till mera passande sadlar och den nya hoppsadeln passar också på Milton så nu har jag sadel fixat åt honom också till våren. Perfekt alltså med andra ord!
 
Nu skall vi sticka ut och mocka lite skit och fortsätta med det goda humöret hela dagen!
 
Ha en bra vecka!
 
/ Sofie

RSS 2.0