Paus

Tror det få bli paus i min bloggning för ett tag nu. Har inte lust att blogga för tillfället. Och inte riktigt tid heller.
 
Dancie har jag inte blivit klokare med alls. Hon går inte att rida i alla fall och när jag var till kliniken med henne så blev det konstaterat något sorts fel i nervbanorna. Blev verkligen inte klokare alls och ingen vet om hon blir bra igen eller bara sämre och sämre. Det är väldigt jobbigt att inte veta! Men jag skall försöka med allt jag kan göra nu och alla tips jag får mottages med tacksamhet.
 
Lillajul på lördag, kan inte fatta att tiden går så fort! Snart kommer december, och det är en av mina favoritmånader! :) Mys med familjen, födelsedag, snö förhoppningsvis och så vidare. Härligt!
 
Världens sämsta bild, men här fångades vardagen i en bild i detta hus, en storebror med hål på stortån (ack denna kille med sina kläder!) busig som få, gör allt för att både hjälpa och reta sin lillasyster det värsta han kan och lillasyster med bus i blicken som är överallt och i allt och jag konstaterar att jag hinner inte med i svängarna. ;)
 
Ha det så gott tills vi hörs igen!
 
/ Sofie

Måndag igen

Ännu en helg förbi som bestått av hästloppis, en ridtur, köpmannamässa, mys med familjen, film och godis. Isabelle har lärt sej vinka och en gång sa hon "bajbaj". :D Det kunde ju vara i misstag förstås, men hon fick in det så bra så  jag tror på att hon pratade. ;) Och så har hon lärt sej att gå med lära gå kärran också, duktig tjej!
 
Pyjamas-sötisar!
 
Som sagt hyrde vi film och jag hittade Flicka 3. Den var helt okej, man fick ett väldigt stort sug av att få hoppa igen, på en glad och pigg häst. Men den första filmen var nog fortfarande bäst.
 
Och sen har jag skött om Dancies sår som hon fick när hon gick omkull. Med hennes tur så är det ju klart att såren blir infekterade. Men jag har haft svenska droppar omslag och nu verkar det inte komma mer var därifrån så nu hoppas jag att det tar ihop snabbt och inte blir några flera komplikationer med dem. Och hennes ben som sett ut som stockar börjar också hitta sina vanliga former.
 
 

Vackra sagor är så korta?

Alla som inte orkar med hästsnack kan sluta läsa. :)
 
Igår var jag och red i terräng med Danice. Hade tänkt att vi skulle ha en underbart skön ridtur alldeles ensamma för att bara andas och ladda om. Så blev det inte...
Redan i skritt snubblade hon massor, i traven snubbel och i galoppen snubbel. Det enda jag kände var hopplöshet, here we go again.
 
Efter sadelbytet var hon bättre kanske två veckor för att sedan bli sämre i galoppen, sedan sämre i traven och igår snubbel till och med i skritt.
Jag har länge övervägt att kolla upp henne, men alla tror att det löser sej, bara jag slappnar av, jag lovar er, det är inte där skon klämmer mera. Tyvärr!
Efter att hon nästan gått omkull i galoppen så kom jag till att det får räcka så vi skulle trava ner, på en helt rak och slät väg så faller hon plötsligt ner på framknäna... Stora sår på båda fram.
Jag vet inte vad jag skall ta mej till! Som jag har grubblat på detta...
 
Imorse ringde jag både till massör och klinik. Massören kunde komma och se på henne på tisdag, till kliniken slipper vi först om nästan två veckor. Veterinären kändes väldigt negativ och gjorde mej om möjligt ännu oroligare. Allt från en neurologisk sjukdom till inflammation i kotlederna, omöjligt att svara på. Men det hon med bestämdhet visste vara att en häst inte skall gå omkull på dethär viset och att hon måste kollas upp ordentligt.
 
Jag är bara så rädd att det skall vara sant att  "vackra sagor är så korta."
 
/ Sofie
 

Syskonkärlek

 
/ Sofie

Löshoppning

Idag har Hannes och jag först löshoppat med Oliver och sen red Hannes ett varv runt ridplanen! :D Han är sååå söt och mysig liten grabb så till och med Hannes vill vara med honom. På eftermiddagen när vi var i hagen hörde jag när han stod och klappade om Oliver att han sa, "ja tykkär så myki om dej" Oj va glad jag blev! :)
 
Sen har vi hunnit med att löshoppa de resterande av mina hästar och Charlie. Alla var lite trög förrutom Ivy och Molly. Molly gasade omkring i 150 och hoppade tillslut 115 cm! Snart hoppar hon högre än vad hon är själv! Det är verkligen en fröjd att se den hästen hoppa, oj vad duktig hon är!
 
Nu skall vi snart äta mat och sen blir det veckohandling.
 
/ Sofie
 

Äntligen är han här!

 
Alla hästarna blev glada och sprallade omkring som ettåringar, men de var snälla och försiktiga med Oliver. Hoppas de fortsätter så! :D
 
/ Sofie

Onsdag

Ingen Oliver idag ännu. Det blir troligtvis på fredag, byri få langväntto snart! ;)
 
Snö som vräker ner ännu en gång för att om en stund smälta bort igen. Nåjaa inget man kan göra något åt. Skall och klippa mej idag och sen blir det en ridtur innan Dani far på innebandy. Nu har jag vinterskor på alla hästarna i alla fall! :)
 
Pelle & Ivy
 
Molly
 
/ Sofie

Rosa reflex

Såhär snygg är Dancie i sin nya reflexmundering! :) Tycker den är såå söt!
 
Igår var jag till farbror doktor och fick en omtvistad kortisonspruta i min väldigt onda arm. Jag vet att det inte är bra, men började verkligen bli utan valmöjligheter när absolut ingenting annat verkar fungera! Inte för att jag  vet om denna fungerar heller, men nu hoppas jag på det. Och så tänkte jag att om jag inte kan ta det själv så borde jag isåfall inte heller ha gett det åt en av mina hästar.
 
Sen är ju också mitt etta ben på precis samma sätt men jag behöver väl inte kunna gå lika mycket som jag behöver kunna lyfta Isabelle och mocka. Jag bokstavligen avskyr att det alltid är något som skall krångla!
 
Nog om det. Nu väntar vi med spänning på att Oliver skall komma, troligtvis kommer han imorgon. Så spännande med en ny liten ponny, hoppas verkligen att dom andra är snälla mot honom för han är ju så liten!
 
Ikväll skall jag fara och söka farsdagspresent och hoppas att jag hittar det jag söker! :)
 
/ Sofie

Oliver

Ser ut som att världens sötaste shettis snart kommer att flytta hit till Stall Nordstjärna!
Emma och jag var och se och provrida honom i lördags och han var en riktigt härlig prick. Han är bara tre år, men en väldigt lugn och stabil sådan. Å vad söt han var!! Det är så hjärtat smälter när man ser honom!
Har på känn att han kommer att glädja många små ryttare här hos oss. Tyvärr glömde jag kameran hemma så jag har ingen bild att visa er.
 
/ Sofie

Hästarna vid Stall Nordstjärna

 
Detta är Charlie. Han är en treårig valack ca 155 cm i mankhöjd. Han är blandras, fullblod, quarter och paint.
Charlies ägare är Martina Snellman. Charlie är en mycket lugn och snäll kille för sin ålder, han flyttade hit för endast två månader sedan så vi håller fortfarande på och bekantar oss med honom.
 
Rallin Pelle eller Pelle som han kallas är en 16-årig valack. Han är en finnhäst som är ca 160 cm i mankhöjd. Ägare till denna herreman är Janina Mård. På bilden är det Johanna som rider, hon har haft honom på halvfodervärd tidigare. Pelle är en häst som är väldigt snäll. Alla kan sköta och rida honom han fungerar lika bra med en liten nybörjare som med en rutinerad ryttare. Han är den trygga, lugna farbrorn här hos oss.
 
Winitou eller Totte är också en 16-årig valack. Totte är den största hästen här ca 165 cm i mankhöjd han är ett holländskt halvblod. Ägare är Eva Thylin. Han kommer ursprungligen från Holland, men Eva köpte honom från Sverige. Detta är en mycket pigg kille som är väldigt vacker att se på när han jobbar. Han är en dressyrhäst med ett steg som få! Hoppa gillar han också, men blir då väldigt pigg. Han är inte den lättaste hästen att rida, men att pyssla om är han den snällaste man kan tänka sej. När han blir skodd sover han. ;) Totte är den som är ledare för flocken.
 
Nu kommer mina tre fellponnisar. Här är Ellegaards Molly, eller Molly som hon kallas. Hon är 134 cm i mankhöjd. Molly är ett sjuårigt sto som är väldigt duktig på hoppning. Här hoppar Emma Gäddnäs med henne. Molly är en pigg och energisk tjej som gillar att vara med. Hon är en dam ut i fingerspetsarna och har ett väldigt personligt steg, lite som en fotomodell. ;)  Molly är mamma till Milton som också bor här och till Masse som blev såld för ett år sedan. Hon är en snäll och kärvänlig ponny. Molly går på ridlektioner normalt, men nu har jag ännu inte kommit igång efter mammaledigheten.
 
Detta är Masters Midnight eller Milton som han kallas. Han är två år gammal och har en väldig personlighet. Han är energisk, nyfiken och alltid med på noterna. Ett problem med honom är att han nafsar. Han har blivit bättre så jag hoppas det är något som försvinner med åren. Annars är han helt fantastisk och man blir alltid så glad i hans sällskap. Längtar efter att få börja rida in honom till våren! Han är duktig på att hoppa så han verkar ha ärvt sin mammas hoppgener. Han kommer att bli en orädd, framåt och superrolig ponny!
 
Detta är Drybarrows Ivy eller bara Ivy. Hon är min favorit av fellisarna. Hon är ett åttaårigt sto med mycket krut i, 138 cm i mankhöjd. På bilden är det Emma Enlund som rider.
Hon testar alltid först sin ryttare men inte på ett dumt sätt. Hon är den snällaste tös man kan tänka sej, och hon är en som aldrig ger upp. När man ber henne om något behöver man aldrig göra det två gånger, men det går aldrig att tvinga henne till något. Frågar man snällt är hon alltid mer än villig att ställa upp, men säger man vad hon skall göra gör hon ingenting. ;) Hon är som en megastor nallebjörn!
Ivy går också på lektioner.
 
Och till sist min älskade Bear Dancer eller Dancie. Hon fick sitt namn efter att en björn rivit hennes mamma när hon var i magen. Mamman blev sydd med en massa stygn och ingen visste om fölet skulle överleva. Dancie föddes två månader för tidigt ute i snödrivan men var frisk och kry. Dancie är ett åttaårigt sto som är ca 155 cm i mankhöjd. Hon är en american curly. Jag köpte henne för fyra år sedan av min kusin och hon är min första egna häst.
Första gången jag såg Dancie blev jag uppöver öronen förälskad i henne. Hon var den så fin! Hennes ögon var så pigga och glada och hennes huvud var så vackert! Å vad jag då önskade att jag hade en häst som henne! Vad jag inte visste var att jag ett år senare skulle vara stolt ägare till henne.
Dagen jag fick köpa henne var en av de bästa dagarna i mitt liv. Och det är hon som har lärt mej, en massa saker och framförallt att häst och människa alltid måste jobba tillsammans för att vi alls skall kunna komma framåt. Hon är så fin, så fin och jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag tycker om henne!
 
/ Sofie

Reflexer

Jag tycker väldigt mycket om reflexer såhär på hösten och speciellt när man rider så att bilisterna säkert ser en och i god tid hinner sakta farten. (Och förresten är det redan två personer som har påpekat hur bra reflex vi har på oss själva och hästarna när vi rider.) Det kan vi! :D
 
Igår fick jag hem mitt ländfleecetäcke som jag köpt för en mycket billig peng åt Milton. Det skall vi ha på när vi rider sen till nästa höst. Och nu håller jag på att klippa ut stjärnor i reflextyg som jag skall sy fast på täcket så att det blir till ett riktigt personligt reflextäcke. Stjärnor passar perfekt eftersom Milton har en vit stjärna och vi bor på Stall Nordstjärna. Smaaart e ja! ;) Det är riktigt kul! (fast jag är världens sämst på att sy så jag hoppas det blir ett snyggt resultat även efter att jag suttit vid symaskinen.) Sen skall ni få se resultatet! :)
 
Nu skall jag försöka mej på städning här med mina barn sen skall vi sticka ut och mocka och kanske sen hinner jag sitta med täcket en stund.
 
Ha en bra dag!
 
/ Sofie
 

RSS 2.0