Semester

Nu har Dani äntligen fått semester, väldigt efterlängtat! Hoppas på sköna lata dagar. Blir säkert semester här också under tiden. :)/ Sofie

Vår egen lilla hopptävling

Igår hade vi vår egen lilla hopptävling här på Stall Nordstjärna. Väldigt roligt var det och allt gick superbra! :) Tack alla för en fin kväll att minnas! Här kommer massor med oredigerade bilder och olika fotografer./ Sofie

Älskad & Underbar

Vet att jag har haft denna dikt på bloggen förr, men jag tycker den är så fin så den får hänga med ett varv till. :)


Pojkar förekommer i diverse storlekar, vikter och färger.
De påträffas överallt - ovanpå, under, klättrande på, hängande i,
springande runt och hoppande över.

Mödrar älskar dem, små flickor avskyr dem,
äldre systrar och bröder tolererar dem,
stora människor ignorerar dem och Himlen beskyddar dem.

En pojke är sanningen med en sotfläck på näsan,
visheten med bubbelgum i håret
och framtidshoppet med en groda i fickan.

En pojke är en magisk varelse - man kan stänga ute honom
från sin slöjdverkstad men inte ur sitt hjärta.

Och när man kommer hem om kvällen
med bara spillrorna av sina drömmar och förhoppningar kvar,
då är det han som lagar dom igen med två magiska ord:

Hej, mamma!/ Sofie

Mirjam

Svårflörtad, men såå söt ändå!/ Sofie

Bara för att...

... ni inte skall glömma bort att det faktiskt har varit fint väder denna sommar också! ;)Idag har vi varit till Jakobstad och köpa lite nya blommor att ha på terrassen. Det blev två stycken vita trädgårdskrysantemer. Det är blommor jag gillar, blommar i massor och klarar sej bra för sej själv. ;) Jag gillar faktiskt blommor jättemycket, men de får inte kräva för mycket tid och måste vara lättskötta. Så köpte vi också en pion till vår blivande trädgård eftersom dom hade -30% på perenner. Sen fick Hannes sin efterlängtade bilmatta också.

Igår var jag med Irene, Anita och Jessica på Esse run. Vi var superduktiga och orkade springa hela 4,5 km! :D Påpekas bör att varken jag eller Jessica hade sprungit på väldigt länge. (Jag inte på ca 6 år. ;)) Men det var så skoj så nästa år skall vi nog dra iväg igen om det går som planerat.

/ Sofie

Snurriga tankar

Ikväll har jag ridit dressyr. Bara jag och min fina häst. Det var skönt, skönt att bara sitta där och känna att vi mår bra... På slutet växte hon plötsligt 5 cm och började dansa fram, ännu en gång denna underbara känsla...

I lördags hoppade Dancie och jag. Allt gick fint och jag var supernöjd. Plötsligt när vi hoppat sista hindet snett igenom och svängt till vänster ser jag bara att hästens framben viker sej under mej, halsen rundas och hon håller på att slå en volt. Handlöst faller jag rakt över huvudet på hästen och hon faller omkull, mitt ben klämms mellan sadeln och marken. Det enda jag tänker är, dethär häder inte. Inte på riktigt, inte min häst...

Tidigare i veckan gick Ivy omkull, jag såg det och blev väldigt rädd, det såg så otäckt, så otäckt ut... Då kan väl inte samma sak hända mej några dagar senare?! Vad är oddsen liksom?!

Hästen var på benen en sekund efter och hon såg, tack och lov okej ut. Själv fick jag inte några större fel heller, men denna händelse fick mej att fundera, en hel massa. Tänk om hon hade brutit benen? Var det mitt fel? Varför hände det? Vad var det som gick snett? Tänk om jag hade skadat mej så att jag skulle få sitta i rullstol resten av mitt liv. Är det värt det?

Men hur skall man då fortsätta? Skall man vara försiktig hela livet och inte göra det man brinner för bara för att detdär hemska faktiskt kan hända? Skall jag ge upp mitt största och enda intresse jag har bara för att vara rädd, när jag likväl kan dö i en bilolycka imorgon? Nej tack! Jag tänker fortsätta rida och fortsätta njuta av allt det härliga som det medför. Jag kommer att vara försiktigare och det kommer att finnas som en mörk skugga i mitt bakhuvud en tid, men jag kommer över det en dag.

Behövde bara reda ut mina tankar lite. Gonatt!

/ Sofie

En vanlig onsdag

Tuff Maria lektion ikväll! Svetten bara sprutade. Men kul som bara den, noo kan he vara kul at rid! :D

Imorgon blir det mamma-barn träff med mina fina kompisar och Hannes ser verkligen fram emot det och såklart jag också! ;) Hoppas Isabelle behagar sova bättre då, så hon skulle vara lite nöjdare. Vet inte om det är värmen som stör henne eller vad som är fel, men hon vill inte sova mer än en halv timme på eftermiddagarna och det är alldeles för lite för en liten tös som hon. Men hon tror sej veta bäst själv den lilla damen. ;)


Njuter såå av sommar och sol, underbart! Hittade en fin blomma igår vid Aspegrens trädgård sådär i förbifarten.

/ Sofie

Isabelle <3 potatis = sant?Blääk säger hon. ;)

/ Sofie

Juppi & NinnoHar varit och fota förlovningsfoton ikväll och konstaterat än en gång att det inte är lätt att ta bra bilder. ;) Hoppas att de hittar något som de är nöjda med i alla fall. :)

/ Sofie


Someday.../ Sofie

RSS 2.0