FredagFörrän regnet och ovädret kom såg det ut såhär. Bilden är från Fort Wayne.

Igår var en riktigt trevlig dag. Med bl.a. mamma barn träff, "Linda lektion", lite busridning i skogen, promenad och lite annat...

Hade storslagna planer idag, men de blev lite för stora så det blev inget av det. :) Hannes sover ännu för det blev så sent igårkväll. När han vaknar skall vi fara och se till hästarna och sen blir det en sväng in till stan. Kanske far vi och se efter Eva och Linn på hemvägen, vi får se... 
Sen har vi blåbär att ränsa som Dani hade fått igår. Det var uppskattat! :) Alltid lika gott med blåbär, eller "gubbar" som Hannes säger. För jordgubbar var det första han lärde sej plocka och nu heter alla bär  "gubbar" och han plockar allt och lite till, en riktigt liten skurk... ;)

Det är fredag idag gott folk! :) Ha en bra dag!

/ Sofie

Onsdag

Igår var Eva och Linn hit och vi målade bommar och hinderstöd hela dagen. Det blev så mycket så jag till och med drömde om dem inatt. ;)
Såhär fina blev dom! :)
Hannes är med och inspekterar...
Spanar in några fåglar.
Nu skall jag fortsätta tvätta kläder... Ha en bra dag!

/ Sofie

I lördags...

... blev ridplanen klar. :) Den blev riktigt bra, är nöjd med storleken och Danice verkar också trivas där. Hon är mer framåt än vad hon vanligtvis är på en ridplan. Men det kan ju i och för sej också bero på att vi inte har något staket ännu. Nu borde vi få skaffat några hinder bara så då är det att sätta igång med hoppträningar också. Kul! ;)

Var ute en kort sväng med Danice igårkväll. Barbacka och bettlöst. Det var helt sagolikt vackert. Vi red i dimman mot solnedgången i en nytvättad värld...
Prinsessan. :)

Var på Ellens 7-års kalas igår också. Liten blir stor...Dani har tagit dethär kortet av Ellen. Hon är så söt! :)

Ha en bra dag!

/ Sofie


Fem år
Idag har Dani och jag varit gifta i fem år! Helt otroligt vad tiden går fort... 
Detta år har jag tagit det säkra före det osäkra och köpt blommor och godis åt honom. Så då får jag något själv också om han glömt... ;) Vi brukar inte alltid minnas våra bröllopsdagar, men det är ju inte hela världen heller... ;)

Efter dessa år är han fortfarande min allra bästa vän, det finaste jag vet...

Nu skall jag hålla tummarna för Eva och Pelo som skall springa halvmaraton idag. Dom e duktiga! Heja, heja! :)

/ Sofie

Jag har bakat

Jag har bakat lite muffins och gjort en cupcake åt Dani. Tyvärr gräddar vår nuvarande ugn väldigt ojämt så inget som jag bakar blir bra. Det är inte roligt... Här är cupcaken i alla fall. :) Länge sen sist.

Nu skall jag gå och hänga en tvätt och starta en ny.

/ Sofie

Onsdag

Denna morgon verkar inte vara på min sida. Men det är inget att skriva om. Sånt är bara tråkigt. Sitter och funderar på vad man kan hitta på idag bland all smutstvätt och andra tråkiga saker. Skulle behöva vara något roligt där emellan... ;)

Ikväll blir det Linda lektion igen om allt går som planerat. Tränade lite longering med Dancie igår när jag var och smörja henne på kvällen. Det gick helt okej. Men i galoppen blev hon lite väl vild och sparkade bakut så bandet hamnade med ner mellan bakbenen, men hon stannade upp genast när hon märkte att jag hade släppt så det gick bra. Lite annan träning blev det också.
Dancie.

Ha en bra dag!

/ Sofie


Två bilder...Två bilder från i söndags. Den första är Nadja och Hannes på en liten traktor och den andra en blomma som jag tyckte var fin.

/ Sofie

Tisdag

Igår var vi på en barbackatur med hästarna. Det var riktigt roligt! Kändes som att jag kommit någon vart med barbackaridningen och börjar ha bättre balans. Sen var Ulrika och laga hovarna på Dancie.
Du & Jag ;)

Idag har vi varit med Jane till kliniken. Var inte så mycket nytt som kom fram.
Ikväll skall Hannes och jag och se på dressyrtävling. En riktig hästdag idag med andra ord... ;)

/ Sofie

Helgen som gått...

... kändes kort. Kortare än vanligt faktiskt. ;)

I lördags gjorde vi inte mycket. Jag blev ordentligt förlyld vilket jag är ännu. Så var vi och mäta ut ridplanen. Idag borde vi få en grävmaskin om allt går som det ska, så då är det bara att börja på. :)

Igår var vi på utflykt hela dagen med Danis familj. Vi hade riktigt trevligt. Först var vi till Toivonens Djurpark och Allmogemuseum. När vi hade sett djuren och en del annat fikade vi och sen for vi till Ohtakari. En fin strand. Där grillade vi och åt gott och barnen simmade lite.
Ett gammalt vackert fönster.
Hannes fick en helt egen russinlåda av Kea. Det var nog nästan det bästa på hela dagen för honom. Han sken som en sol! Tänk, en helt egen  russinlåda! ;)
Här får Nadja också smaka.
Dani var uppe i tornet och fota. Om ni tittar riktigt noga kanske ni ser hela gänget där nere.

Nu borde nog Hannes stiga upp snart så vi får fara och handla. Han är så trött nu när han inte sov något igår på hela dagen.

Ha en bra dag!

/ Sofie

Fredag

I morse kom mamma, jag och Fanny på att vi skulle fara till vår kära grannstad och kolla läget. Ingen av oss skulle egentligen ha något speciellt, men om inget annat så skulle vi ju i alla fall hitta mat. :)
Så vi hoppade i bilen och kom hem många långa timmar efteråt med ganska mycket kläder. Och så hittade jag två väskor också, den ena tittade jag på redan i våras och nu var det 70 % rea på den! Den andra var också billigare. Riktiga kap! ;)
Hannes var riktigt duktig han också.

Har nyss varit och smörja hästarna lite så det blir lite bättre för dom med alla dessa eländiga kräk. Gårdagens hopplektion är jag vädligt nöjd med. Hon var riktigt duktig min fina prinsessa!

Nu är vi trötta, så det får bli en skön hemmakväll här. 
Bild på Evas fina blommor som jag fotade för en tid sedan.

Ha en skön kväll!

/ Sofie 

Torsdag

Hannes vaknade tidigt i morse så nu ligger han och vilar på golvet.
Vi har hunnit med mycket redan idag. Det är skönt.

För en stund sen målade Hannes med fingerfärg. Det som var superkul var att doppa fingret så djupt ner i burken som möjligt. Tror nog jag håller mej till kritor en stund framöver ännu. ;) Vi hade färg överallt både han och jag och nästan hela köket blev också grönt! Han förstår nog inte riktigt poängen ännu.Men glad var han i alla fall! :)

Ikväll har vi planerat en liten hopplektion med Anna med A. Hoppas verkligen att det inte regnar så mycket att det inte blir av! Det skall bli så kul...

Ha en bra dag!

/ Sofie

Strålande väder

...ser det ut att bli även denna dag.
Gårdagen bjöd på en massa roliga saker. På eftermiddagen kom Eva och Linn hit.
Hannes och Linn är så duktiga att leka tillsammans. De är så roliga så man kan bara le åt dem! :)

Denhär damen är alldeles underbar! Och hon ställer alltid upp och poserar fint på kort, i motsatts till Hannes. ;)

På kvällen var vi på "Linda lektion" till Marianns. Det gick riktigt bra tyckte jag. Nu börjar hon kräva lite mer och det börjar gå framåt. Och det är alltid lika roligt att sätta sej upp efter att Linda har ridit. Man har en så pigg och framåt häst. Och hon lyssnar på allt. 
Får bara hoppas att man någongång kan rida henne lika bra själv. :)

I dag har vi fullt program också. På eftermiddagen blir det mamma barn med mina kompisar. Men först skall vi en sväng till Danice, och så har jag en massa smutsiga kläder och en väldigt smutsig lägenhet att ta hand om.

Ha en bra dag!

/ Sofie 

Kinarosor

Kinarosor i olika färger som jag fotade i USA. Jag tycker mest om den rosa färgen. :)

Ibland blir inga foton alls bra fast hur man än försöker. Det är svårt att fota, så är det bara...

/ Sofie

Vardag igen

Nu är det slut på semestern för vår del. Förhoppningsvis blir det slut på de sena kvällarna och långa sovmorgnarna också. ;) Skall bli skönt att få lite ordning på tillvaron igen.

Vi har varit och handla nu på förmiddagen och nu skall Hannes få fara och ta en tupplur efter allt lekande. Han har varit riktigt duktig att leka själv idag. Här får ni se själva. :)
Hittade en fin dikt som jag tänkte skriva ner.

I en värld av kosmiska under ser barnet det vi inte ser.
Ett löv som en vindpust gjort sönder blir en ängel som dansar och ler.
Ser du änglarna, pappa, som dansar?
Hör vilken vacker musik!
ropar barnet och spelar på harpan med strängar av garn på en spik.

Ha en bra dag!

/ Sofie

Semester

Jag har inte varit så flitig här de senaste dagarna. Det beror på att Dani har semester denhär veckan och jag har inte riktigt tid att sitta vid datorn då. Så det blir lite glest mellan inläggen, men vem vet om jag hinner få långtråkigt... ;)
En fin liten fjäril.

Ha det bra!

/ Sofie


Fredag

Fredag idag och vackert väder. Inte lika varmt som det varit tidigare, men det är bara skönt tycker jag.
Ridning ikväll. :) Hoppas det fungerar bra då. Allt går väldigt upp och ner med ridningen nu. En dag kan allt fungera hur bra som helst och nästa dag fungerar nästan ingenting. Men det hör väl till utvecklingen skall vi hoppas. ;)
Lilla myspysen! :) Han är för rolig nu när han börjat prata lite. Det är så kul att se alla framsteg!

Ha en skön fredagkväll!

/ Sofie

En sommaräng

Prästkragar från en riktigt härlig sommaräng här i Esse. Kvällsolens sena strålar förgyller blommorna, man kan bara njuta av det vackra man ser...Vi har inte gjort något vettigt alls här idag. Såna dagar blir det ibland vare sej man vill eller ej! ;)
 Ikväll var vi och hälsa på till sandsund.

/ Sofie

Ta vara på dagen!

Såhär står det på en tavla som vi hittade på resan som jag tyckte var så fin.

Hoppas ni får en fin dag!

/ Sofie

RSS 2.0