Lördag

Var och rida med Sara på förmiddagen. Hon hade Maya och det gick jättebra! Hon är så duktig den lilla damen. Full fart framåt, ingen tvekan där inte. :) När jag började rida in Dancie var jag nöjd om hon gick några steg framåt...

Senare hade vi Dancie och Jane i rundkorallen och övade lite olika grejjer. Det är roligt att testa lite vad dom förstår och senare se framsteg. Hästar är härliga varelser, det är så roligt att se hur olik varandra de ändå är! :)

Hade med kameran i dag och tänkte fota hästarna lite, men det ville inte kameran, byt batterier stod det när jag satte på den. Hmm... Undrar nog om vi inte skulle ha råd med en ny kamera snart.... Det är ju inte kamerans fel att batterierna är tomma men ändå.

Så därför får ni se en gammal bild på tulpaner och solljus bara för att jag saknar solen. Nu skulle det nog jättegärna få bli vår för mej... ;)
Nu skall vi fara en sväng till syrrans.

Ha en skön kväll!

/ Sofie

FredagHannes är nöjd med livet! :)

Nu just sover han för han vaknade så tidigt i dag så han orkade inte vara upp längre.

Nu har vi sålt vårat hus. Förhoppningsvis dyker inga hemska saker upp vid fuktgranskning och sånt. Om allt går som planerat  skall vi bo till maj, så det blir att söka efter en hyreslägenhet snart. Vet inte hur vi skall få packat ihop allt så att vi får plats i en liten lägenhet. Det återstår att se om vi lyckas... :)

Ha en skön fredag!

/ Sofie

Torsdag


Hannes ute på promenad. Han har blivit jätteduktig på att gå själv ute. :)

Har varit och rida nu på förmiddagen. Fammo skötte Hannes. Det gick bra, men vi var på vägar som vi inte rider på så ofta så allt var lite spännande. Men hon är nog jätteduktig ändå! Hon är ju bara fyra år.


/ Sofie


...

Jag har problem med att hitta på rubriker till mina inlägg. Stora problem... :) Sitter här och lyssnar på musik i min mp3 spelare.

Har satt Hannes i säng med förhoppning om att han skall hinna sova lite innan vi skall åka iväg på mamma barn träff. Jag tror det har lyckats för jag har inte hört något ljud därifrån på en stund. Det är bra så kanske han inte är så ledsen sen.

Ridturen i går gick helt bra, så hon hade förhoppningsvis bara en dålig dag förra gången. På torsdag slipper jag kanske och rida på dagen, för fammo ville så gärna sköta Hannes. Det är skönt att hon ställer upp och faktiskt vill sköta honom i bland. Världens bästa fammo! :)

Nu skall jag gå ner och röja upp lite och byta kläder. Sen blir det dags att ge sej av. Kul skall det bli att träffa tjejerna igen! :)

Ha en bra dag!

/ Sofie

Våran ögonstenDikt om pojkar
Av: Okänd

Pojkar förekommer i diverse storlekar, vikter och färger.
De påträffas överallt - ovanpå, under, klättrande på, hängande i, springande runt och hoppande över.

Mammor älskar dem, små flickor avskyr dem,
äldre systrar och bröder tolererar dem,
stora människor ignorerar dem och Himlen beskyddar dem.

En pojke är sanningen med en sotfläck på näsan,
visheten med bubbelgum i håret
och framtidshoppet med en groda i fickan.

En pojke är en magisk varelse - man kan stänga ute honom
från sin slöjdverkstad men inte ur sitt hjärta.

Och när man kommer hem om kvällen
med bara spillrorna av sina drömmar och förhoppningar kvar,
då är det han som lagar dom igen med två magiska ord:

Hej, mamma

/ Sofie

Hej på er!

Så var det måndag igen. Jag har inte uppdaterat här på några dagar men jag har inte haft något viktigt att berätta. Plus att jag vägrar ta kort med min kamera för tillfället, för den vill inte alls som jag vill! Så då blir det ju inga bilder heller...

Har bara varit hemma i helgen för Hannes har varit förkyld. I lördags var jag och rida och det gick si sådär. Vet inte vad det egentligen var för fel men hon kunde inte skritta alls, ville bara galoppera vilket inte gick så bra när det var halt under. Så det blev en trippande "skrittrav" och genast hon fick chansen sparkade hon bakut. Så höll hon på ca en kilometer men sen skärpte hon sej och var helt normal. Är lite rädd att det är den nya sadeln som är problemet. Eller också har hon någon trotsperiod, för när vi kom tillbaks till hagen står hon normalt alltid snällt och rör sej inte ur fläcken. Men plötsligt satte hon iväg efter Maya (Sara red henne lite) i trav!! Konstigt, verkligen! Så nu gäller det nog att hålla i henne i fortsättningen... Får se om konstigheterna sitter i sej i kväll.

Har bakat lite också i helgen men inga bilder av det heller. Jag är tråkig jag vet. :)

Sen var Dani och hämta en bil igår. Så nu har jag bil igen. Det är skönt, fast jag inte behöver åka någonstans så känner jag mej mer fri när en bil står på gårdsplanen. :) Så fixade han också en böter åt sej på 440 euro! Precis det behövdes verkligen nu...

Skall se nu när Hannes vaknar, han har sovit ganska dåligt så han sover väl jättelänge nu. Skall åka iväg och handla när han vaknar.

Ha en bra dag!

/ Sofie

Full fartDet är inte lätt att försöka fota denna filur. Det är hela tiden full fart som gäller så då har man inte tid att stå framför kameran! :)
Tänka sej att jag fick ett foto där han inte springer! :)

Har stoppat Hannes i säng nu och hoppas att han sover en stund. Han har inte alls velat sova på dagen nu. Så jag försökte ha upp honom lite längre än vanligt, så få se nu...

/ Sofie

Fredag igen!

Veckorna rusar förbi...

Hannes sover fortfarande så då hinner jag ju sitta här en stund. Borde egentligen gå ner och göra köttbullar, smeten är färdig så det är bara att börja rulla. :) Det är bra att ha på lager när man inte har lust att laga någon mat.

Undrar vad vi skall hitta på i dag. Får se vad Hannes är på för humör. Han har varit så gnällig på senaste tiden att man inte får gjort någonting alls...

Nu skall jag spana vidare på andras bloggar...

Ha en bra dag!

/ Sofie

Torsdag

Kom just hem från en skön ridtur. Var med Sara och Jane ut på en ganska lång runda. Tror att Dancie blev lite trött.

Fick 1-års korten i går. Dom blev nog helt ok, men lite spänd ser han nog ut. :) Vet inte riktigt vilka vi skall bestämma oss för. Men det syntes inte att ögat var uppsvällt, så det var ju bra!

Nu skall Dani ha bioljus åt mej, sköönt!

Ha en skön kväll!

/ Sofie

Underbara vovve

Sitter och tittar gammla bilder och kan inte låta bli att ladda upp lite av Mandy. Hon var ju bara för söt! :)


/ Sofie


Händelserik dag

Har inte hunnit skriva något inlägg i dag förrän nu. Med andra ord full rulle här! :)

Det sker en massa saker jättesnabbt nu, kanske lite väl snabbt för att jag skall hinna med själv! Men det är inget som jag vill skriva om på bloggen ännu. Får se om det kommer senare.

Har varit till mommos i kväll när Dani var på gymppa. Bra att få prata av sej lite. :)

Dani håller på att lägga Hannes i säng nu, har en del saker att göra ännu förrän läggdags så det får bli ett kort inlägg.

/ Sofie

Denna dag...

...blev inte bättre. Jag har inte lust med något fortfarande. Är så trött på att det skall värka i alla delar av kroppen! Tycker att det räcker nu...


Hannes är inte heller på sitt soligaste humör, så inget blir ju trevligare av det. Dani har jobbat på här i kväll med något som jag inte orkat lägga mej i, något med värmen har det i alla fall att göra. Han är duktig han!

Fick paket från H&M i dag. Alltid trevligt med lite nya kläder! :) Det blev en del åt oss allihopa. Men inga 1-års kort hann gubben hämta, får hoppas på i morgon då i stället.
Skulle inte vara helt fel med ett sånt här väder och sätta av i full galopp över ängen! :) Nu blev jag genast på bättre humör, det är bra att fantisera och drömma!

Nu tror jag det börjar bli dags för sängen, hoppas på att Hannes sover bra i natt och att man vaknar pigg och utvilad i morgon.

Go´natt!

/ Sofie


Tisdag

Jag är väldigt trög i dag. Får inte gjort något vettigt! Men vi har åtminstone varit ut på promenad och så har jag smörjt tränset. Hade tänkt baka något i dag men har ingen lust så det får bli en annan gång.

Hannes kort skulle vara färdiga i dag så jag hoppas att Dani hinner efter dom förrän dom stänger. Skall bli spännande att se hur dom blev! :)Hannes på gång!

Får se nu vad det blir av denhär fortsatta dagen...

/ Sofie


Måndag

Anna skötte Hannes på förmiddagen, så då var jag och rida. Det gick bra, lite halt på vägen men vi red mest i skogen bland stock och sten. Dancie tycker det är såå kul när hon får bestämma själv var hon får gå! :) Och varje gång blir jag lika förundrad över hur duktig hon är att ta sej fram i djup snö och eländig terräng!

Hannes sover nu så jag har det lugnt och skönt. Tror jag skall göra något vettigt nu när jag har tid...

/ Sofie 


Ledsen grabbVåran lilla solstråle är verkligen ingen solstråle i dag. Allt är jobbigt och ledsamt tycker han. Undrar om det inte är någon tand på gång...

/ Sofie

Fotografering

På förmiddagen var jag och rida. Danice hade svällda bakben, troligtvis av fodret. När en sak är över börjar nästa! Men hon var väldigt nöjd med att få vara ute ändå, så det blev en riktigt härlig tur.

När jag kom hem ser jag Hannes som har ett öga som är uppsvält och rött, så lagom kul när vi skulle på 1-års fotografering i dag... Typiskt! Men efter lite kurerande och sovande tyckte vi att det såg så bra ut så vi bestämde oss för att fara ändå. Tror nog inte att det syntes så mycket sist och slutligen.

Men det var verkligen inte det lättaste att fota honom. Han ville bara springa omkring och satt inte still en sekund! Stackars fotograf! :)

Skall hälsa på hos mommo och moffa i kväll.

Ha en skön kväll!

/ Sofie

Trött familj...


Hittade lite bilder som jag ville ladda upp.

Nu skall Hannes snart fara i säng, han är trött. Sen skall vi ha det lugnt och skönt en stund om nu Dani orkar vara vaken. Han sitter och blundar här i stolen bredvid på samma gång som han matar Hannes nattflaskan... :)

Ha en skön kväll allesammans!

/ Sofie

Fredag

Jag hittar så många nya bloggar så jag hinner inte skriva något på min egen. Roligt! :)

Hannes är i en riktigt "rolig" period just nu. Han gör galenskaper i ett och är överallt! I dag hann han t.ex. stoppa en toarulle i toaletten förrän jag hade reagerat! Sen river han ut allt ur alla skåp och springer överallt och har fuffens på gång...

Eva har varit hit i dag och hjälpt mej fördröja tiden lite. Jag klippte både Evas och min pannlugg och testade lite olika frisyrer på Eva. Kul! :)  Försöker få Hannes att ta en tupplur till nu för han var så ledsen...
Hannes har jättebra utsikt över vad som händer på gränden. :)
Sötisen!

/ Sofie

Cupcake - stjärna/ Sofie

Bilder

Städningen är avklarad och jag har varit ut och fotat en hel del.

Sitter och funderar om jag kan ladda upp alla bilder jag tänkt... Det är ju bara samma saker jag fotar hela tiden, men det är ju min blogg så jag måste ju få sätta hit vilka bilder jag vill... Den som är trött på dom får blunda! :)
Frost.


/ Sofie

HannesHannes bygger klossar och är väldigt koncentrerad! :)
Vår gulleplutt! :)

/ Sofie

Torsdag

i dag då. Vilket betyder städdag för mej. :) Tycker jag hör att killen redan ligger och pratar i sängen, vilket betyder att jag får vänta med städandet till hans dagstupplur.

Lite märkligt väder är det allt. För någon dag sen regnade det, och nu är det 14 grader kallt.

I kväll blir det ridning om allt går som planerat.

Ha en bra dag!

/ Sofie


Mera tulpaner


Nu har tulpanerna slagit ut. :)

Skall gå ner och börja med mat nu.

/ Sofie

Åskådare :)

Var och se på när Eva och Ann var och rida på Eetu. Det var intressant.

Försökt fota lite men jag blir så arg på min kamera! Det går inte att fota en häst i rörelse med den, den hinner aldrig fokusera!!
Här är en bild på Eva och Eetu.

/ Sofie


Cupcakes

Har gjort lite cupcakes.Två glada cupcakes. :) Den idén fick jag från http://blixman.blogg.se/2008/october/cupcake-smile.html
Och en med blommor på.

/ Sofie

Tisdag

Undrar vad man skall hitta på i dag?

Skall åtminstone ut på en promenad och sen kanske jag tar och bakar lite. Det var länge sen, har liksom inte riktigt hittat någon tid för det. Men nu är ju vardagen här igen, det är skönt tycker jag. :)

Nu är Hannes vaken, då får jag söka mej ner och ge honom flaskan.

Ännu en tulpanbild. :)

Ha en bra dag!

/ Sofie

Ridtur

Var och rida i kväll. Emma var med. Kanske inte världens mest lyckade ridning i dag, men det kan ju inte alltid vara bra.
 
Försökte rida lite i "sommarhagen". Men där var ganska halt och rätt så ojämnt också, så det lyckades inte så bra.  (Man borde nog ha en ridplan.) Försökte rida lite volter men inte ens det lyckades, hon ville inte riktigt lyssna på vad jag ville..

Det är väl bäst att bara lunka på i skogen. ;) På vägen tillbaka var det glashalt och tror ni inte att jag föll pladask! Det var inte kul, gjorde såå ont! Så nu är säkert min rygg inte mer där den skall vara. :( Sen var hovkratsen också försvunnen. Hade ridit med öppen ficka...

Färdig gnällt nu, nu skall vi gå och lägga oss. Go´natt!

/ Sofie

Tulpaner


Måste bara köpa tulpaner när jag var och handla i dag. De piggar upp i det trista vädret!  Fotade lite och tänkte pigga upp bloggen lite också. :)

/ Sofie

Söndag

Så var en dag till över. Har varit och hälsa på hos Danis bror med familj i kväll. Pratade och funderade om allt möjligt...

Nu är lillkillen i säng så då blir det lugnt en stund i huset. :) Dani sitter och kikar på någon film nu så jag skall göra honom sällskap... :)
Bild från i går.

/ Sofie

Vinterdag


Var och hälsa på hos storebror med familj i kväll. Senare kom också syrran med sitt gäng dit och så blev det monopol spelet ännu en gång. Trevligt! :)

Nu skall vi börja söka oss i säng.

Sov gott!

/ Sofie

Äntligen...

fick jag rida igen! Det gick jättebra. Tog det bara lungt och red inte så långt. Uppe på hästryggen, ute i skogen där är jag riktigt  lycklig!
Min underbara häst!

/ Sofie

En ros...
Har inte mycket att skriva så jag laddar upp en bild istället. 

Imorgon står ridning på listan, härligt! :)

Ha en skön kväll!

/ Sofie


Sötnos!/ Sofie

Ingen fredagsfeeling

Känns inte som någon fredag. Det känns tungt, jag är trött och har väldigt ont i ryggen och armen. Skulle vara skönast att krypa ner under täcket, men det tror jag inte killen är så imponerad av...

Han är inte heller på något topphumör efter gårdagens vaccination...

Nåja, vi får försöka göra denhär dagen till något bra också! :)

Finns egentligen mycket positivt också, det bästa är att Dancies ben är så gott som bra igen! :) Så på lördag skall vi fara ut på en lugn tur och så skall jag rida lite. :)
Så måste ni ju få se en bild på min "nya" sadel. :)

Ha en bra dag!

/ Sofie

Brr...

...vad kallt det är ute, -13 grader! Inte så varmt inne heller känns det som. ;)  Kanske ljuset kan värma lite.

Skall till rådgivning med killen kl. 10. Och sen skall en massör se över min onda rygg som värker som om den hade betalt! Tycker inte om att ränna omkring överallt, speciellt inte när det är svinkallt ute. Men hellre det ändå än att leva med denhär ryggen!

I kväll blir det hästbesök. Hoppas att det svällda benet är bra nu! Skall ta med "bioljusaren" och behandla det igen. Önskar verkligen att det blir bra snart!

/ Sofie

Onsdag

"Den som inte hoppas på att vinna den har redan förlorat."


/ Sofie

Nu åker julen ut!

Har städat undan det mesta av julsakerna nu, skall se om jag tar resten i kväll. Det blir lite tomt här tycker jag, skall se vad jag kan fixa ihop i stället för julpyntet...
/ Sofie

Griffin sadel

Det är väldigt kallt ute nu. Kom just hem från syrrans, var dit och spela monopol. :) De fick det till julklapp, och man kan säga att det är i väldigt flitig användning! ;)
Piggar upp med en gammal bild. :)

Vi hade en sadel på prov i dag. En Griffin allruondsadel. Kunde ganska snabbt konstatera att vi tyckte den satt ganska bra på Dancie. Var ut med alla tre hästarna, hade jättekul och testade sadeln lite. Provade den på Jane också men den satt inte så bra på henne. Helena var också dit och tittade och funderade med oss. Efter mycket funderande beslöt vi att jag köper den om jag får den lite billigare än vad säljaren ville, och det fick vi så då blev det köp! :)

Det gick snabbt, får hoppas att sadeln passar nu bara...

Nu börjar det bli läggdags så småningom här, har full rulle i morgon också.
Go´natt!

/ Sofie


...

Var och titta till Dancie i dag. Fortfarande är benet lite uppsvält och såren ömma... Men hon var väldigt pigg så det är ju bra. Haltade aningens, men inte mycket. 
Tredje gången gillt!! ;)


/ Sofie

Måndag

Har hunnit med mycket här hemma redan i dag. Skönt med en vanlig vardag nu så jag får gjort något vettigt. Både Lina och Linn har vi också hunnit sköta redan i dag. :)

Hannes sover nu och jag sitter och tittar på hästsaker som jag skulle vilja ha. Om man hade pengar skulle det nog bli beställt en hel del nu. :) Men en ny sadel skulle vi behöva till sommaren, om allt nu går som planerat.
Längtar tills Dancie skall bli frisk igen så jag får rida....
Gammal bild på Dancie.
Hannes var glad när han fick paket i går! :)

/ Sofie

Grattis Hannes!

För ett år sen föddes våran älskade kille...

Det är ju otroligt hur mycket dom utvecklas på ett år!
Lyckas öppna paketet med lite hjälp av pappa. :)

Har bakat tårta nu för i kväll blir det kalas.
Nu skall jag skynda vidare här...

/ Sofie

 

Lördag

Har varit och hälsa på Dancie på förmiddagen och hennes ben är mycket bättre. Lite uppsvält är det ännu och de konstiga "såren" ömmar hon, men hon verkar nog annars må bra.
Underbara häst! :)
Konstigt väder i dag. Ibland skiner solen och ibland snöar det.

/ Sofie

Tjejträff

Fredag i dag. Skönt att det äntligen börjar bli vanlig vardag igen! Dani var i jobb i dag, det kändes lite konstigt eftersom att han varit hemma så länge nu. Dagen blev väldigt lång helt plötsligt! :) Bakade lite muffins och var ut på promenad för att fördriva tiden. Riktig vinter har det blivit också.

I kväll har vi haft flickträff. Vi har ätit en massa gott och haft trevligt. Dessa tjejer är verkligen toppentjejer! Synd att man är så dålig på att berätta det för dem! ;)
En del av tjejerna och deras bebisar! :)

Är väldigt trött, tror det börjar bli läggdags snart...

/ Sofie

1.1.2009

Det nya året har hittills bestått av mest slappande här hos oss. :)

Var till fammo & faffas i kväll. Kika, Martin och Lukas var också där och vi spelade ett spel, (som jag redan glömt vad heter), men hur som helst var det kul!
På söndag blir lillkillen ett år, så då blir det kalas. Är lite sent ute med att bestämma vad jag skall fixa till. Vet inte riktigt, men får se om jag kommer på något! Skulle behöva boka någon tid till ett års kort också, men jag vet inte riktigt vilken fotograf vi skall gå till...
/ Sofie

RSS 2.0