Första advent

Tänk att det redan är första advent! Om de kommande veckorna går lika fort som de som gått så tar det inte länge förrän det är jul! :)
Nu skall vi snart fara till fammos och sätta på takboxen, vi skall låna den när vi far till Göteborg så vi kan handla en massa grejer att ta med hem. Så skall vi ha resesäng och en paraplykärra lånat åt Hannes. Det är lite mer planering att resa med barn än när man far själv. Då är det ju bara att slänga sej i bilen och så var man iväg. :)

Ha en bra kväll!

/ Sofie

Häst eller älg?

Ja tydligen kan till och med älghundar ta miste på hästar och älgar!

Var på en lugn ridtur med Dancie i morse. Plötsligt kommer en älghund från ingenstans och börjar nafsa Dancie i bakbenen och svansen! Skällde som en galning gjorde han också!

Hon blev lite skrämd men vem skulle inte bli det?! Sen höll han på och skällde och sprang runt, runt och nafsade henne lite här och där. Verkligen konstigt att han inte blev sparkad.

Efter en stund hoppade jag av och försökte få fast hunden, vilket inte var det lättaste! Men tillslut fick jag honom och såg numret som var skrivet på hans väst. Ringde genast och jägaren var på väg. Försökte hålla ner hunden men det var svårt, ibland slapp han lös och for rakt på Dancie och började nafsa henne, men hon var lugn, tack och lov!

Efter 10 - 15 minuter som kändes väldigt länge kom äntligen jägaren. Ingen skada skedd på varken hunden eller Dancie. Skönt!

Allt skall man få vara med om i skogarna! :)

Nu sover Hannes så det är lugnt och skönt här. I kväll skall vi till syrrans och fira lilla jul. Trevligt!
Hannes-gubben.
Vi har satt upp stjärnan i fönstret i dag.

Önskar er alla en trevlig lilla jul!

/ Sofie

Tomte cupcakes

Det är lilla jul i morgon så jag har gjort cupcakes med tomteluvor på. :) Lite olika bilder, skriv gärna vilken du tycker bättre om.
/ Sofie

Sovdags...

Har varit ut och gå med Dancie i kväll. Blev inget ridande för hon har en konstig böld på ena bakbenet. :( Men den har blivit mindre så jag hoppas att den försvinner av sej själv. Hon tycktes inte må dåligt alls heller, glad och pigg var hon! Hoppas bara att den försvinner... Lite konstigt att sånt kommer utan att man märkt någonting särskilt.

Var till mammas på hemvägen och lappa lite byxor åt Hannes. ALLT han har är det hål på, så han har börjat nöta på sina knän nu! :) Men nu har han två par som är hela igen.

Skall nog börja söka mej i säng snart.

Go´natt!

/ Sofie

Lite bilder

När jag hämtade posten blev jag glad. Jag hade nämligen fått brev! :)  Tack Anna!

Jag har färdigt städat nu. Hannes har inte somnat ännu, han ligger och pratar i sängen så nu har jag en stund för mej själv. Vi var ut och fotade lite på förmiddagen.


Första bilden är snö och andra är himlen. Ser ganska lika ut. :)
Såhär mycket syns rosorna under all snö.
Sötis!
Ha en bra dag!

/ Sofie

Onsdag

Har varit full rulle i dag. Har stökat på här hemma och nu har jag bakat.På förmiddagen var vi på mamma-barn träff med kompisarna. Det var kul!

Hannes ligger och vilar sej nu för han har sovit så dåligt i dag. Skall se om jag får samlat lite krafter till att fara ut och skotta bort denna enorma mängd snö som har kommit ner...

/ Sofie

Blivande hovslagare?

Ännu en dag lider mot sitt slut. Vi har inte gjort så mycket i dag. Bara varit och handlat bakat, som ni redan sett. 

I kväll har Johanna & jag verkat Dancie i garaget. Hon var lite jobbig. Normalt står hon snällt, men då brukar hon få stå och äta i hagen med sina kompisar. Vem skulle inte protestera efter att bli instängd i ett garage alldeles ensam!? Men vi blev klara tillslut efter en hel del bajsande. Jag är väldigt stel i armarna redan så i morgon lär jag inte kunna röra dom.  Bra gratis träning! ;) Men jag skall nog inte bli hovslagare när jag blir stor, det är nog lite för tungt...

Skall sitta och surfa lite till så länge Dani är och duscha och sen är det sovdags!

Go´natt!

/ Sofie

Bakat

Jag har bakat lite, muffins som vanligt. :) / Sofie

Måndag

Var jättetrött när vi steg upp i morse. Så hade det ju snöat en massa men jag orkade inte skotta av vår enorma gårdsplan så jag sparade det åt gubben tills han kom hem. Såna här gånger borde man nog han någon ordentlig fyrhjulare att skotta snö med! Istället for vi på en promenad med syrrorna.

Sen har jag försökt att redan upp lite här i huset och satt fram lite grejer som jag brukar ha när det blir vinter. Mera ljus och såna saker. Jag gillar att ha en massa ljus tända när det är mörkt och kallt ute. Och så är det ju kul att få lite nya saker fram, blir så tråkigt att alltid gå och se på samma saker. Tror inte någon hänger med i mina konstiga resonemang men jag sitter bara och skriver ner lite tankar...

Var på ridtur i kväll, det gick bra. Dancie trivs nu när det kommit snö, för då är vägarna mjuka och sköna för hennes hovar. Hon blir sprallig och glad och skulle helst ha full fart hela ridturen igenom! :)
Bild från i går. Dancie hälsar på Hannes, hon är jätteförsiktig när hon hälsar på honom.

Nu skall jag hoppa i duschen...

Ha det bra!

/ Sofie 


Skogspromenad

Vi var på skogspromenad med Dancie på förmiddagen.Mina älsklingar!
Kunde ju inte låta bli att sitta upp. :) Dancie lunkade på så lugnt och fint!
Håller på att börja blåsa riktigt hårt här nu. Vet inte vad vi skall göra i kväll, om vi inte hittar på något så har jag varit och låna en knippe böcker av Emma som jag får läsa.

/ Sofie

Lördag

Man kan väl inte annat än att gilla vädret som vi haft i dag. Perfekt ridväder åtminstone! Det var helt underbart! Vägarna var mjuka och behagliga, det var inte alls halt och så var det ljust också. Och inga farliga gubbar som körde efter mej! :) Hon är så duktig min fina, fina häst... 


Tjockis!! ;)
Har inte gjort något speciellt här hemma i dag. Hannes är förkyld så det blev en hemmakväll för oss. Har varit och handla lite godis när vi inte har något annat för oss. Börjar bli ganska trött här nu...Hannes leker i leklådan.

/ Sofie

Busig

Hannes kan inte vara stilla en enda sekund! Han e en underbar busunge! Full rulle hela tiden.


/ Sofie

Äntligen fredag!

Det har snöat en hel del här i dag, så kanske vägarna är lite mjukare imorgon på ridturen.

Vi har varit ut på promenad i snöyran med Eva & Linn. Så har jag också fixat glasyr på lite pepparkakor. Hoppas ingen blir helt less på mej med allt detta "julande" redan!

 
En riktig "vintersol" har det varit i dag när det inte har snöat.

Nu skall jag snart börja laga mat. Det blir tortillas till middag. Mums! Sen blir det troligvis en slapparkväll här hemma.

Ha en skön fredagkväll!

/ Sofie

Bilmysterier

Tog lite bilder i morse. Blev inte så bra men jag tycker på något sätt om dom ändå. Plus att jag fick "blöito" när jag tog bilderna så ni får så lov och se dom vare sej ni vill det eller ej! Inte allt detta besvär utan att en bild skulle få vara med! :)


Har varit och rida ikväll. Det blev en lugn tur barbacka. Marken var så hård så det gick inte att göra något annat än att skritta. 
En stund av ridturen var jag livrädd, en mystisk bil körde sakta efter mej in i skogen. Inte kunde jag springa ifrån den heller för marken var stenskarp. Jag med min fantasi hade ju redan hunnit fantisera om hur jag blev tillfångatagen, men till slut vågade jag stanna för att upptäcka att jag kände igen bilen och det inte var så farligt som jag trodde! Hade redan då hunnit ringa åt Dani och säga att jag skulle bli bortrövad!! :) Kan lugnt säga  att skrattet bubblade i mej när jag upptäckte att det inte var någon farlig person! Men har man vild fantasi så har man... :) 

Börjar bli sängdags här så småningom.

Go natt!

/ Sofie 

Glad

Torsdag är inte min favoritdag för då skall jag städa. Men i morse blev jag glad för jag hade ett kort som väntade på mej i brevlådan. Tack Anna med A!! 
Blir också väldigt glad för alla kommentarer som ni skriver. :) Men undrar nog vem alla ni är som inte lämnar några kommentarer för det är många besök på min sida varje dag... ;)

Hannes är vaken och ligger och pratar i sängen så jag skall laga flaskan åt honom nu. Sen skall jag börja städa så smått, om inte Hannes är väldigt gnällig.

Ha en bra dag!

/ Sofie

Dancie

Bilder på Dancie från i dag. Blir mycket bilder här nu! :)


/ Sofie

Ett år


I dag är det ett år sen våran härliga vovve dog. Känns som en evighet...
Saknar dej!

Cupcakes med blommor

Hannes och jag var och hälsa på Dancie på förmiddagen. Skall se om jag orkar sätta in lite bilder senare.
Har gjort lite cupcakes. Här är bilden du önskade Marika.

/ Sofie

Sadelbekymmer

Förstår någon varför min sadel börjar se ut så här när jag tog hem den för att den skulle få torka upp?
Jag har smörjt den nu och då for nog det vita bort men jag vet inte vad det kan vara... Lite konstigt!


Våran sötis!

I kväll var vi sista gången på äktenskapskurs. Det har varit roligt och lärorikt! Nu börjar klockan bli mycket så det är läggdags för oss. Hannes sover redan...

Go natt!

/ Sofie


Cupcakes

Riktigt tråkväder här idag! Det skulle gärna få vara höst istället för detta slaskande eller också en riktig vinter! Men man får ju ta det som det är... :)

Har bakat lite cupcakes med klappar på. Bakgrunden kanske inte passar så bra men jag hann inte ta mer bilder när Hannes vaknade. Så det får duga såhär.
 

Ha en skön dag!

/ Sofie


Ny vecka...

Var och handla på förmiddagen och köpte pepparkakor. Jag orkar inte baka några i år så jag köpte färdiga som jag skall dekorera när jag hinner. Sen kom också julkorten som jag beställt i dag. Jag är inte riktigt nöjd med dom, dom är inte så skarpa som jag hade velat att dom skulle vara. Sen har jag också pyntat vår julkalender färdigt, så jag har hållit på med en del julgrejer här idag. Jag är ju sån som vill vara ute i god tid. :) har till och med lyssnat på lite julmusik...

Har varit och rida ikäll med Sara & Jane. Det gick bra men det var lite halt och så kom det ner en massa blötsnö. Så jag tog hem sadeln så den skulle få torka upp ordentligt. När jag var på väg hem var det en bil som var i diket och jag blev lite skraj. Jag vill inte hamna i diket igen, så jag körde sakta hem med båda händerna på ratten! Jag kom mej hem helskinnad.
Hade hem tränset också så nu har jag smörjt det, borde smörja det lite oftare! Får ta och skärpa mej.

Hannes har gått lite i dag utan stöd. Egentligen kan han gå hur bra som helst bara han inte tänker på det! Skulle vara skönt om han skulle kunna gå tills vi far till Göteborg så han skulle kunna gå på båten. Tycker det är äckligt att ha honom att krypa där...

Är ganska trötta här så vi skall börja söka oss i säng snart.

Go natt!

/ Sofie


Go kväll!

Blev inget bloggande igår, jag kom hem sent och var jättetrött. Mamma och jag var till ideapark i Tammerfors. Bussen startade 7.00 och vi kom hem 22.00.  Det var jättestort, jag räknade till 190 affärer och matställen på ett och samma ställe! :) Och det skulle vi hinna se på fyra timmar. Vi shoppade inte så mycket, köpte lite smycken, och handskar åt Dani. Sparar storshoppandet till Göteborg, det är bara lite mer än två veckor kvar till det nu. Skall bli kul!
Halsband och armbande som jag köpte.

I dag sov vi till halv tio!! Första gången vi sovit så länge sen Hannes föddes, så nu är jag utvilad. Sen har vi varit på köpmannamässan i Jakobstad. Hittade en jättefin och stor stjärna som jag skall ha i vardagsrummet till jul.
Tog en bild på stjärnan ihopviken.

Nu skall jag försöka få med mina gubbar och hälsa på hästarna. Känns jättelängesen jag sett min kära Dancie. Sen har det ju kommit lite snö också, hoppas det finns kvar en stund...

Ha en skön kväll!

/ Sofie

Trötta blommor

/ Sofie

Fredag

I dag fyller min systerdotter Emma år. Grattis!

Fotade månen när jag var ut och hämta tidningen i morse.


Godmorgon Hannes! :)

Vi har bakat hela förmiddagen. Daimkaka, hemgjord glass och maränger. Har bara bild på marängerna.
Ha en skön fredag!

/Sofie

Torsdag

Var med Anna och röntga höften och på ögonlysning med Nella på förmiddagen. Det gick bra, men det tog ganska länge och det som var min uppgift var att trycka på en knapp när hon röntgades. :) Kände mej lite överflödig. Hon blev nersövd och jag trodde inte hon skulle vakna upp igen. Kom bara ihåg när våran lilla hund blev nersövd och inte vaknade mer... Snart ett år sedan hon dog.

Har städat idag också. Skönt att ha det undan.Hannes-gubben.

Var och rida ikväll, jag red barbacka. Lite konstigt väder var det för halva ridturen var det fullt månsken och andra halvan snöade det. Men det var härligt!
Vi var och lyfte lite galopp på en åker och jag hade nog räknat med att jag kan falla av. Jag är inte så duktig på att rida barbacka. Men min underbara häst är ju så klok så när jag tippade lite till sidan när vi skulle galoppera så stannade hon, vände på huvudet och tittade på mej. Såg precis ut som om hon tänke, ramlar du av eller?! :) Hon är helt fantastisk min häst, blir bara så otroligt lycklig över att hon är min!

Nu skall lillprinsen tippas i säng och sen får väl vi också börja söka oss.

Ha det bra!

/ Sofie


11.11

Idag är det åtta år sedan Dani & jag blev ett par. Tänk, redan åtta år helt otroligt vad tiden går fort! Kan inte riktigt förstå. Men tiden går...

Har varit och verkat hovarna på Dancie idag med Johanna. Hannes var också med och låg i vagnen och vilade. Sen var vi och hälsa på Lena till Kvarnbacken. Alltid lika trevligt att få en pratstund med henne! 

I kväll har vi bara tagit det lugnt. Emma kom hit med våra jultidningar som vi hade beställt så vi har hunnit läsa lite av dem. Jag orkar inte vänta till jul med att läsa dom, läser dem alltid så fort jag får dem! Och så fort som tiden går så är det väl snart jul! Underbart, jag gillar verkligen julen... Men innan dess blir det ju en tripp till Göteborg. 

Dani är ute och städar bort från terassen, bättre sent än aldrig heter det ju! :) Nu kommer han in så nu skall jag sluta svamla. 

Ha en skön kväll!

/ Sofie


Måndag

Har försökt ta lite julkort av Hannes idag men denhär är fortfarande bäst hittills.Det är verkligen inte lätt! Så fort man har fått tomteluvan på huvudet försöker han dra bort den, och med en kamera som inte fokuserar genast hinner man inte få många bilder förrän den är av!!

Var och handla på förmiddagen idag. Sen gjorde jag hemlagad musli. Skall bli spännade att smaka det imorgon. :)

Har varit och rida med Sara ikväll. Det gick bra, bara inte vägarna skulle vara så fulla av stora stenar! Nåja snart skall jag köpa boots åt Dancie så då kan vi rida överallt! :)

Börjar bli ganska trött, så jag skall börja söka mej i duschen nu och sen blir det att krypa ner i sköna sängen... :)

/ Sofie

Farsdag

Nu har vi färdigt firat alla pappor. Först firades pappa hemma. Sen blev morfar firad och ännu efter det blev det besök hos farfar! Behöver jag skriva att vi har ätit en hel del idag. Mycket gott! :)

Är ganska trötta här efter allt firande så nu blir det nog att slappa lite och sen blir det sovdags!

Ha det gott!

/ Sofie


Lördag

Lördag idag då. I morgon är det farsdag. Jag har gjort cupcakes åt Dani, tre stycken! Så jag hoppas på att han skall bjuda en åt mej. ;)

Jag är inte riktigt nöjd med bilderna men dom får duga. Det är svårt att fota!

Det regnar ute och är tråkigt väder. Sitter och väntar på att Dani skall komma hem så jag får fara och rida. Hoppas på att det hinner sluta regna till dess. Men jag vill ju fara förrän det blir mörkt.

Hannes har snart sovit en timme! Skönt, för de senaste dagarna har han nästan inte sovit alls och då blir han så gnällig.

Ha en fortsatt skön lördag!

/ Sofie

Maränger

Nu är marängerna klara och jag måste ju såklart fota dom också. :)/ Sofie

En färg till...

Har maränger i ugnen för tillfället. Mums! :)Har varit och skaffa en färg till. Såhär ser den ut. Ena bilden är helt vanlig och den andra har jag lagt en glasskiva under så det speglar lite.


/ Sofie

Färger...

När vi var och shoppa igår köpte jag olika bakgrundsfärger till mina muffins. Skriv gärna vilken du tycker bäst om. :)
/ Sofie

Torsdag

Idag har vi varit till stora staden och shoppat lite. :) Köpte en hel uppsättning med strumpor åt mej själv och lite kläder åt Hannes.
Hannes är fiiin! ;)

Har varit och rida ikväll, men det gick inte att göra så mycket annat än att skritta för vägarna var så skarpa. Lite tråkigt, hoppas det kommer snö snart! Snart kommer syster med familj hit.

Ha det bra!

/ Sofie

Duktig

Har hunnit med en del nyttiga grejer redan idag. Lina kom hit på förmiddagen och vi var ute och tvättade bilen. Vilket verkligen behövdes! Den var alldeles grå fast under den gråa ytan fanns nog svart färg kvar konstigt nog efter dikeskörningar och annat smått å gott. Sen har jag hunnit tvätta en stor hög med kläder så nu är det bara en liten hög kvar.

Lina tycker det är lite jobbigt med Hannes för han bara kommer i vägen och förstör när hon skall leka! :) Hon vill inte ha någon liten hemma har hon bestämt. Låter roligt när hon berättar hur hon vill ha det! :)

Blev lite sur, för dom ringde idag från sjukhuset och sa att de måste skicka kostnaderna från läkarbesöket till försäkringsbolaget! Skulle jag vetat det hade jag inte gått till någon doktor. Men tydligen går det att förhandla med försäkringsbolaget om det sen. Så vi betalar räkningen istället för att de drar ner på bonusen. Men någon blankett  måste fyllas i. Jag är inte bra på sånt...

Fint väder är det idag! Då önskar man ju så klart att man skulle slippa och rida, men det är gymppa för Dani ikväll så det blir inget av det. Kanske vi hälsar på mormor ikväll om hon är hemma.

/ Sofie 


Tisdag

Var ut på promenad på förmiddagen med syrran men det var så halt så vi fick vända på halva vägen. Snön som kom finns inte mer bara lite isiga vägar kvar. Har varit och verka hovarna på Dancie idag med Johanna och det börjar faktiskt gå bättre för varje gång. Kul! :)
Hannes i sin lära gå kärra.

Vi skall på äktenskapskurs ikväll så då behöver jag inte fixa någon mat. Hur lyxigt som helst! :) Nu skall Hannes få äta potatis.

Ha det bra!

/ Sofie


Måndag

Har varit till rådgivning med Hannes idag på 10 månaders kontroll!! Han är ju hur stor som helst redan! Allt var bara bra. Skall nästa gång vid ett år!Var och rida ikväll med Sara & Jane ikväll. Snö på marken och fullt av stjärnor som glimmade! det var härligt! 
Underbaraste hästen! :)

/ Sofie


Kallor

Har gjort om en gammal bild lite.
/ Sofie

SöndagVacker morgonhimmel.Jag tycker om frosten som ni kanske märkt! :)

Doktorn hittade inget fel på mej bara lite styv och öm, men det går ju över! Har bara varit hemma och latat oss och ätit godis idag. Skönt med såna dagar ibland. Hannes har ju varit igång som vanligt! ;)
Hannes med sin lära gå kärra.

Sen har vi också spelat innebandy. Dani fick ha tre gånger mindre mål och en toalettborste som klubba, men han vann ändå! 10-8. Väldigt knäppa, jag vet! :)Dani in action! (toalettborsten är ny!!)

Nu skall vi försöka göra något vettigt här, vet inte vad.

Ha det bra!

/ Sofie


Min första dikeskörning!

Gårdagen blev en lite konstig dag! Skulle hälsa på Dancie på morgonen och det hade kommit snö. Hade bara sommarringar, det var jättehalt och det slutade såhär.Inte kul alls men jag kom sakta så jag fick inga värre skador. Har lite ont i nacken, huvud och knä så jag skall för säkerhets skull hälsa på hos doktorn snart.

Var senare och fira min syster som har fyllt 30. Åt en massa gott och sen hämtade vi pizza. På kvällen var jag så trött så jag gick och la mej 10! Var alldeles konstig i huvudet och är inte riktigt normal ännu.

Tog lite bilder på Dancie igår.


/ Sofie

RSS 2.0