Utvärdering

Var i terräng på favoritrundan idag. Det nya tränset var precis så bra som jag hade förväntat mej. Dancie var supernöjd med stödet från tygeln när det var gummiband i den, det märktes att hon stortrivdes med tränset, så kul! Det enda negativa enligt mitt tycke var att tyglarna gled lite i handen när de var lädertyglar, men med sommarhandskar blir det säkert inga problem och sen är det förstås en vanesak.
 
En fin tur hade vi med lite för mycket spring i benen i galoppen, men sånt får man räkna med när det blir sånt här väder. En snubbling.
 
Puss på dej, älskade knasboll! <3
 
Imorgon blir det akademisk och dressyr ridning om jag bara får in det någon gång under dagen. Kom på idag under ridturen att jag måste skärpa till mej med vårt största problem för tillfället. En av de kanske svårare saker att få en häst att reagera på som lite strunttar i det.
 
Har ridit Dancie väldigt mycket med spö på senaste tiden, (obs, jag slår henne inte, bara petar!) hon lyssnar så mycket bättre på det än på skänkeln. Det stör mej, jag vet ju hur känslig hon är och när hon vill så svarar hon ju på minsta lilla sidförande eller ökande skänkel med så lite som att bara nudda i sidan, men när hon inte vill då hjälps det inte, hon strunttar helt enkelt i den. Jag måste bara få framluskat ett sätt där hon verkligen vill lyssna på skänkeln. Kanske lättare sagt än gjort, men det ska gå. Nu skall vi kunna gå lika fint i ridningen och sätta spöet till sidan om jag så vill, man måste jobba med sina svagheter, det är ju ingen vits med att bara träna det som går bra, fast det är roligast. ;)

I akademiskt använder man ju alltid spö, (nja, det vet jag faktiskt inte, men det har jag gjort hittills i alla fall)  men när det kommer till dressyren så vill jag ju såklart kunna prestera lika fint utan spöet. Dagens svammel. ;)
 
/ Sofie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0