Senaste dagarna

Har haft så mycket program de senaste dagarna så jag har inte hunnit med att uppdatera, men Dancie har fått jobba i alla fall. :)
 
I torsdags red vi på ridplanen utan spö då och tränade att acceptera skänkeln bättre. Gick väl sådär, men jag är ändå någorlunda nöjd. Uppvärmningen med öppnor, slutor och skänkelvikningar fungerade fint. Men att få henne att gå lite mer framåt i skritten ville hon inte vara till lags med. Lite seg där. Skulle nog säga själv att skritten är Dancies sämsta gångart, men det kan absolut bero på mej också. ;)
 
Traven fungerade bättre, men då blev hon lite seg i hörnen att ställa igenom, lite så att hon ville smita undan och köra bogen utåt istället. Men med lite träning började hon ställa fint igenom igen. Testade att lyfta lite galopp också på långsidorna. Det var länge sen sist jag har galopperat uppsuttet på ridplanen, men där var hon följsam och fin. Stessade inte alls som hon har gjort här tidigare när hon varit osäker, så det kändes riktigt bra. Skall börja jobba sakta men säkert med galoppen nu sålänge hon känns avslappnad och fin.
 
Igår longerade jag henne över mycket cavaletti för att få jobbat bakbenen ordentligt. Det gick fint, hon gillar att jobba med cavaletti istället för att bara springa runt, runt, då blir hon lätt uttråkad. ;) En snubbling per dag.
 
 
Idag får Dancie ha ledigt för idag kommer Janinas nya häst om allt går som planerat. :) Spännande!
 
/ Sofie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0