Vidare funderingar

Träning på ridplanen idag. Det gick helt okej. Det bästa, inga snubblingar. Tränade mycket sluta både från marken och ryggen, blir bättre och bättre för varje gång vi tränar. Från marken helt ok inåtställning idag. Lite sämre från ryggen dock. Tränade också mycket halter för att få henne att stanna nere i halten. Gick rätt okej det också faktiskt. Det som gick som smort var att byta varv genom volten både i skritt och trav! Oj vad mjuk hon var, helt fantastiskt!
 
Så vill jag ännu fundera vidare på detta med formen på hästen. Jag har många frågor om den. Det skulle vara intressant att få ha två från helt olika grenar som förespråkar olika tygellängder för formen och få fråga ut dem ordentligt.
Dancie har aldrig fungerat bra på riktigt korta tyglar, hon bara stretar emot och vill helst inte röra sej fram över huvudtaget. Därför har jag mestadels ridit med ett litet stöd i tygel och då har hon fungerat fint. Nu i den akademiska ridningen så skall jag ha ännu längre tyglar och Dancie skall själv hitta sin form med ett väldigt pyttestöd om så behövs. Med detta trivs Dancie allra bäst, hon är alltid nöjd och glad att få jobba när hon får jobba på detta sätt.
Dock så vill man ju alltid ha bakdelen med först och främst, för att få upp ryggen så att det skall bli en rätt form på hästen. Jag har ännu inte fått med denna bakdel så lätt som jag själv skulle vilja, speciellt skritten är rätt så svår för oss, traven är betydligt lättare. Det jag funderar mest över är då detta, behöver hästen verkligen detta stöd från tygeln? Jag menar om den trampar på bra bakifrån, lyfter ryggen, hittar en fin form med huvudet och får en bra balans genom allt detta, varför behöver den då stödet i tygeln?
Jag måste vara den mest trögtänkta person som finns, eftersom jag ställt denna fråga hur många gånger som helst, men aldrig riktigt fattat, så finns det någon som har ett enkelt bra svar på detta, skriv för allt i världen! ;)
 
/ Sofie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0