Hästarna vid Stall Nordstjärna

 
Detta är Charlie. Han är en treårig valack ca 155 cm i mankhöjd. Han är blandras, fullblod, quarter och paint.
Charlies ägare är Martina Snellman. Charlie är en mycket lugn och snäll kille för sin ålder, han flyttade hit för endast två månader sedan så vi håller fortfarande på och bekantar oss med honom.
 
Rallin Pelle eller Pelle som han kallas är en 16-årig valack. Han är en finnhäst som är ca 160 cm i mankhöjd. Ägare till denna herreman är Janina Mård. På bilden är det Johanna som rider, hon har haft honom på halvfodervärd tidigare. Pelle är en häst som är väldigt snäll. Alla kan sköta och rida honom han fungerar lika bra med en liten nybörjare som med en rutinerad ryttare. Han är den trygga, lugna farbrorn här hos oss.
 
Winitou eller Totte är också en 16-årig valack. Totte är den största hästen här ca 165 cm i mankhöjd han är ett holländskt halvblod. Ägare är Eva Thylin. Han kommer ursprungligen från Holland, men Eva köpte honom från Sverige. Detta är en mycket pigg kille som är väldigt vacker att se på när han jobbar. Han är en dressyrhäst med ett steg som få! Hoppa gillar han också, men blir då väldigt pigg. Han är inte den lättaste hästen att rida, men att pyssla om är han den snällaste man kan tänka sej. När han blir skodd sover han. ;) Totte är den som är ledare för flocken.
 
Nu kommer mina tre fellponnisar. Här är Ellegaards Molly, eller Molly som hon kallas. Hon är 134 cm i mankhöjd. Molly är ett sjuårigt sto som är väldigt duktig på hoppning. Här hoppar Emma Gäddnäs med henne. Molly är en pigg och energisk tjej som gillar att vara med. Hon är en dam ut i fingerspetsarna och har ett väldigt personligt steg, lite som en fotomodell. ;)  Molly är mamma till Milton som också bor här och till Masse som blev såld för ett år sedan. Hon är en snäll och kärvänlig ponny. Molly går på ridlektioner normalt, men nu har jag ännu inte kommit igång efter mammaledigheten.
 
Detta är Masters Midnight eller Milton som han kallas. Han är två år gammal och har en väldig personlighet. Han är energisk, nyfiken och alltid med på noterna. Ett problem med honom är att han nafsar. Han har blivit bättre så jag hoppas det är något som försvinner med åren. Annars är han helt fantastisk och man blir alltid så glad i hans sällskap. Längtar efter att få börja rida in honom till våren! Han är duktig på att hoppa så han verkar ha ärvt sin mammas hoppgener. Han kommer att bli en orädd, framåt och superrolig ponny!
 
Detta är Drybarrows Ivy eller bara Ivy. Hon är min favorit av fellisarna. Hon är ett åttaårigt sto med mycket krut i, 138 cm i mankhöjd. På bilden är det Emma Enlund som rider.
Hon testar alltid först sin ryttare men inte på ett dumt sätt. Hon är den snällaste tös man kan tänka sej, och hon är en som aldrig ger upp. När man ber henne om något behöver man aldrig göra det två gånger, men det går aldrig att tvinga henne till något. Frågar man snällt är hon alltid mer än villig att ställa upp, men säger man vad hon skall göra gör hon ingenting. ;) Hon är som en megastor nallebjörn!
Ivy går också på lektioner.
 
Och till sist min älskade Bear Dancer eller Dancie. Hon fick sitt namn efter att en björn rivit hennes mamma när hon var i magen. Mamman blev sydd med en massa stygn och ingen visste om fölet skulle överleva. Dancie föddes två månader för tidigt ute i snödrivan men var frisk och kry. Dancie är ett åttaårigt sto som är ca 155 cm i mankhöjd. Hon är en american curly. Jag köpte henne för fyra år sedan av min kusin och hon är min första egna häst.
Första gången jag såg Dancie blev jag uppöver öronen förälskad i henne. Hon var den så fin! Hennes ögon var så pigga och glada och hennes huvud var så vackert! Å vad jag då önskade att jag hade en häst som henne! Vad jag inte visste var att jag ett år senare skulle vara stolt ägare till henne.
Dagen jag fick köpa henne var en av de bästa dagarna i mitt liv. Och det är hon som har lärt mej, en massa saker och framförallt att häst och människa alltid måste jobba tillsammans för att vi alls skall kunna komma framåt. Hon är så fin, så fin och jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag tycker om henne!
 
/ Sofie

Kommentarer
Postat av: johanna

Jag dåååååånar åv ått ade bilden! E DU SERIÖST, MIN VÄN?!?!??!? Har du ens öppna ögona och SKÅDA på ade bilden??? ÅH!
Men vilket trevligt inlägg, intressant! :D

2012-11-01 @ 14:20:29
Postat av: Sofie

VAAAA?!? Int e he nå såtee hemskt! ;) Ja har int så mang bildre åv Pelle å orka int byri fara å fota naa. ;D

2012-11-01 @ 20:40:12
Postat av: Tina

Hej, en liten rättelse bara; Charlie e quarter, peint och fullblod (int arab)!;) toppenfint inlägg!:)

2012-11-02 @ 09:23:06
Postat av: Tina

jaaa, ja mena paint me aaaa..:)

2012-11-02 @ 09:23:39
Postat av: Annag

Trevlig läsning:)

2012-11-02 @ 10:24:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0