En häst är som en bästa kompis, alltid där för att stötta dej och göra livet värt att leva.

Igårkväll gick jag ut sent till hästarna för att säga godnatt. Tycker om dessa stjärnklara kvällar, de ger mej ro i själen.

Att stå och se upp mot stjärnorna och höra när hästarna mumsar i sej hö. Det är något magiskt med det. Jag sa godnatt åt alla hästarna och gick sen till min egen lilla stjärna som stod och väntade en liten bit utanför ligghallen.

Kände mej lessen och ville inte säga godnatt till henne genast så jag gick bara dit och ställde mej vid hennes sida. Hon vänder sitt fina huvud mot mej och frustar försiktigt. Sen lägger hon sin stora kind mot min... Så står vi, länge, länge, för det behövs inga ord, jag får för mej att hon också njuter av att titta på stjärnorna precis som jag, och hon förstår mej, hon vet att jag behöver samla krafter. Så där står vi kind mot kind och jag samlar krafter...

Efter en lång, alldeles orörlig stund bryter jag magin och viskar godnatt i hennes öra. Hon backar några steg, tittar på mej och vänder sej sen om och går och krafsar några gånger i spånet och lägger sej ner med en suck. Jag tror att hästar förstår så mycket mer än vad vi tror. Om man bara vill lyssna. Min häst förstod mej igår och det ger mej styrka att fortsätta kämpa.

Jag är så glad att jag fått denna häst i mitt liv. Hon är en på miljonen och jag vet att jag aldrig kommer att få uppleva det igen. Men jag hoppas att jag får njuta av hennes sällskap i många år ännu.


Älskar dej min lilla skrutt!

/ Sofie


Kommentarer
Postat av: anna

Så vackert du skriver <3

2011-12-03 @ 21:21:57
Postat av: Johanna P

Va fint, är såå glad för din och Dancis skull!! Fick nästan torka en tår...

2011-12-12 @ 19:57:06
Postat av: Marika

Men precis så är det - hästar är ju så mycket klokare än man tror. Och sen när man riktigt hittar "sin" häst, så finns det knappt en bättre vän i världen. Vilken tur du har som fått en sån stjärna!

2011-12-13 @ 22:24:21
URL: http://kirasmatte.webblogg.se/
Postat av: alex

så fin hon är :D

2012-01-13 @ 15:36:13
URL: http://ponnytjejjens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0